© Academie Bornem

Academie zoekt gastgezinnen

Bornem -

De Academie voor muziek, woord en dans van Bornem is op zoek naar gezinnen die in de week van 17 tot 21 januari een gast kunnen opvangen. Die week komen leerlingen van academies uit heel Europa naar Bornem om er deel te nemen aan het project Alchemia.

Guy Delforge

Alchemia staat voor Alliance of Cultural Heritage Exchange for Musical Innovation and Acquisition. Het is een Erasmusproject dat georganiseerd wordt door muziekscholen van Finland, Italië, Letland, België en Spanje. “De deelnemers krijgen Europese subsidies. Het doel is om elkaars muzikale erfgoed te ontdekken”, klinkt het bij de academie van Bornem. “Onze Academie is geselecteerd voor België en startte dit schooljaar met het project. Vorig jaar maakten de verschillende docenten kennis met elkaar en werden de lijnen voor het project uitgezet. In alle academies werd gezocht naar leerlingen die wilden deelnemen. Zeven Bornemse leerlingen nemen hieraan deel, bezieler van het project is onze docent Pieter Stas.”

In september startte Pieter Stas het project online op met de theoretische opleiding voor de docenten. Zij geven dan de lessen op hun beurt aan de geselecteerde studenten. Eind september volgden de praktijklessen op dezelfde manier. Elk land is nu alles aan het inoefenen tegen januari. “Tijdens de week van 17 januari zijn wij gastgemeente en komen alle leerlingen en docenten uit de deelnemende landen naar Bornem. Samen volgen ze dan live lessen en op het einde van de werkweek geven ze een heus concert als toonmoment. Dit concert is voor iedereen toegankelijk.”

Gezinnen die nog een bed vrij hebben in de week van 17 tot 21 januari en graag willen kennis maken met gepassioneerde muzikale mensen, kunnen contact opnemen met catherine.debock@bornem.be, tel. 03 890 69 55.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio