©  rr, Dirk Vertommen

Wielerwereld rouwt om overlijden Kempense zakenman Willy Peeters (73): “Een man die ik nooit zal vergeten”

Dessel -

In het ziekenhuis van Mol is dinsdag Desselaar Willy Peeters onverwacht op 73-jarige leeftijd overleden. Bij het grote publiek klinkt zijn naam niet bekend, maar als man achter fietsonderdelenspecialist Codagex werd hij in de wielerwereld op handen gedragen.

Hans Otten

“Sterkte aan de familie en vrienden van Willy Peeters. De passie voor zijn bedrijf en voor de koers was uniek. Een man die ik nooit zal vergeten”, tweette Sven Nys bij het vernemen van het overlijden van zijn goede vriend, met wie hij zijn hele wielerleven samenwerkte.

Onder de leiding van Willy Peeters barstte het bedrijf Codagex in zijn thuisdorp Witgoor-Dessel al snel uit zijn voegen. Dit bedrijf voert hoogwaardig racefietsmateriaal voor de Benelux in en uit. Zo begon hij onder meer het wereldberoemde fietsmerk Colnago te verdelen en werd Peeters kind aan huis bij heel wat topwielerploegen.

Ludo Dierckxsens

Omdat het bedrijf door de toenemende populariteit van kwaliteitsvol fietsmateriaal bij het grote publiek te sterk groeide, verhuisde het naar de bedrijvenzone in Dessel. Daar kwam er later ook het Codagex Xperience Center bij, waar oud-profrenner Ludo Dierckxsens klanten in de wereld van kwaliteitsfietsen en hun onderdelen inwijdt.

Ludo Dierckxsens. 

Ludo Dierckxsens. ©  Joren De Weerdt

De mensen die hem ontmoetten, omschrijven de Kempenaar als “een hele trotse, lachgrage man met een karrevracht aan ervaringen en leuke verhalen”. Willy Peeters laat een vrouw, zoon Guy en drie kleinkinderen achter. De afscheidsplechtigheid heeft in intieme kring plaats, er is wel gelegenheid om op 13 december van 18.30 tot 19u een laatste groet te brengen in het funerarium Dries in Dessel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Willy Peeters was kind aan huis bij heel wat topwielerploegen. 

Willy Peeters was kind aan huis bij heel wat topwielerploegen. © RR

Vastgoed

Jobs in de regio