©  Shutterstock

Zo houd je je huisdier weg van je kerstversiering: “Elke kat die zichzelf respecteert, doet dit”

Kerstmis nadert met rasse schreden. Elke dag ­geven we je een tip voor fantastische feestdagen. Vandaag: Hoe houd ik mijn huisdier weg van mijn kerstversiering?

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

“Een boom op een redelijke hoogte plaatsen, is voor honden een voldoende obstakel”, zegt dierenarts Rob Lückerath. “Maar een kat die zichzelf een beetje respecteert, springt moeiteloos naar de boom en baant zich een weg naar boven tussen de takken. Om te voorkomen dat de hele boel naar beneden dondert, kun je de kerstboom met een nylondraad vastmaken aan het plafond.”

Of sla twee vliegen in één klap: ga voor een heerlijk geurend huis met sinaasappel en kruidnagels. “Katten houden absoluut niet van de geur. Ook citronella vinden ze maar niks. Enkele dennenappels besprenkelen met het goedje kan helpen en geeft bovendien een aangename geur in huis. Let op, niet alle katten laten zich hierdoor afschrikken.”

Nog een tip: bouw een alarmsysteem. “Versiering waar je bijzonder aan gehecht bent, hang je best zo hoog mogelijk in de boom. Als je de boom nog een beetje ‘beveiligt’ met belletjes aan de onderste takken, die een soort van ‘alarmfunctie’ hebben voor je dier, kun je tijdig ingrijpen en de poes naar de andere kamer jagen.”

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen