Kunstenaar Micky Van Laer met gastvrije cafébaas en mecenas Herman Mariën in café Company, voor enkele werken van Micky.

Kunstenaar Micky Van Laer met gastvrije cafébaas en mecenas Herman Mariën in café Company, voor enkele werken van Micky. © JAA

Meester Micky verrast met hedendaagse kunst in ‘galerij’ Company

Schoten -

Michael Van Laer, in de Sint-Cordulaschool bekend als meester Micky, kan aardig schilderen. Dat kunnen de oud-leerlingen en andere kunstliefhebbers vaststellen in café Company, dat zich voortaan ook profileert als galerij voor lokale kunstenaars.

Jan Auman

Micky Van Laer is al langer aangestoken door de kunstmicrobe. Toch moest hij verf en penselen ver gaan zoeken voor deze reeks werken. “Na verschillende artistieke opleidingen in de Academie van Schoten, aan de SISA en de Academie van Antwerpen had ik het schilderen eigenlijk achter mij gelaten”, vertelt de amateurkunstenaar.

“Twee jaar geleden kreeg ik de kans om deel uit te maken van het kunstcollectief Hoertschip aan het rondpunt van de Churchilllaan en de Kasteeldreef. Na 20 jaar geen borstel meer aangeraakt te hebben, was er plots opnieuw die drang om taferelen op doek te zetten en te creëren. Mede dankzij de inspiratie en motivatie van een bevriend artiest van het atelier.”

De reeks werken die Micky Van Laer mocht uithangen in café Company werden allemaal handmatig geschilderd op doek, vaak in een combinatie van aquarelverf, zwarte lakverf, acryl, spuitlak en grafiet. “Ik speelde met verschillende thema’s met hier en daar ook herkenbare beelden voor de Schotenaar”, vermoedt Van Laer.

Dankbaar

Zijn oeuvre valt op door een contrasterende stijl met figuratieve motieven, duidelijk neergezet op kleurrijke achtergronden, waarbij herhaling en patronen kenmerkend aanwezig zijn. De taferelen werden afgewerkt met tekstuele accenten die zowel aanvullend als bewust verwarrend kunnen doorwerken bij de beelden. “Wat je ziet, komt van diep uit mezelf, maar wellicht kan de toeschouwer er zichzelf ook in terugvinden”, aldus de kunstenaar.

Micky Van Laer is Herman Mariën en Marnix De Jonghe, het echtpaar dat Café Company uitbaat, dankbaar dat ze hem de kans gaven om tentoon te stellen. De werken van Micky blijven nog tot en met 12 december hangen. Daarna worden ze afgelost door kunst van Cindy Proost en vanaf 25 februari door werk van Monique Caethoven. ( jaa)

Café Company, Paalstraat 259 te Schoten, open woensdag tot en met zondag telkens vanaf 14u.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio