In Antwerpen wordt er aan zo’n hoog tempo gevaccineerd dat er voor leraren die in Antwerpen wonen niet veel tijdswinst zal zijn.. 

In Antwerpen wordt er aan zo’n hoog tempo gevaccineerd dat er voor leraren die in Antwerpen wonen niet veel tijdswinst zal zijn.. © Patrick De Roo

Stad Antwerpen biedt leraren sneller boosterprik aan

Antwerpen -

Leraren van kleuter- en basisscholen en kinderverzorgers in Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek kunnen zich opgeven om deze vrijdag een boosterprik te krijgen tegen corona. Al 108 leerkrachten en kinderverzorgers gaan in op deze uitnodiging.

De stad Antwerpen en de aangesloten gemeenten doen het aanbod via de scholen en de kinderopvang. Het aanbod naar basisscholen en kinderopvang is omdat de kinderen daar niet gevaccineerd zijn.

“Voor leerkrachten die bijvoorbeeld in Antwerpen wonen, gaat dit aanbod op zich niet veel verschil maken”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA). “Het lukt ons om na de interval van de laatste vaccinspuit de mensen al een boosterprik te geven. Het aanbod is interessant voor leraren die niet in Antwerpen of één van de aangesloten gemeenten wonen, maar hier wel les geven. Zij krijgen bij ons waarschijnlijk sneller die prik dan in hun woonplaats.”

De leerkrachten en kinderverzorgers krijgen vrijdag hun boosterprik in het vaccinatiecentrum op Linkeroever. Inschrijven kan nog tot donderdagavond.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) was niet te spreken dat leraren geen voorrang kregen in de vaccinatiecampagne. Hij zocht een manier om het dan zelf te organiseren. “Wij steunen het standpunt van de minister, maar het aanbod naar de leerkrachten in Antwerpen was een initiatief van de stad”, zegt de schepen. “Onze bezorgdheid was de veiligheid in de scholen en de kinderopvang.”  svw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio