Ingrid en haar man roepen Muizenaars op om hun huis te versieren. 

Ingrid en haar man roepen Muizenaars op om hun huis te versieren. © Dirk Vertommen

Ingrid roept Muizenaars op om dorp magisch te verlichten: “Extra licht in de duisternis brengen”

Muizen -

Ingrid De Hondt uit Muizen (Mechelen) roept haar dorpsgenoten op om hun woningen zo mooi en magisch mogelijk te versieren. Ze koppelt er ook een lichtwandeling en een wedstrijd aan. “De wandelaars kunnen mee beslissen welk huis of welke straat het meest magisch is tijdens deze kerstperiode”, zegt ze.

Stijn Van de Sande

Het concept waarbij mensen worden opgeroepen om hun huis zo magisch mogelijk te versieren met kerst bestaat al op verschillende plaatsen. “Mijn man is bijvoorbeeld afkomstig uit Hasselt en daar is het een initiatief van de stad”, zegt Ingrid De Hondt uit Muizen. “Ik vond het zo’n leuk idee dat ik het ook in mijn eigen dorp wilde lanceren. Via Facebook heb ik een oproep geplaatst en aan alle Muizenaars gevraagd om zo veel mogelijk lichtjes te hangen.”

Ingrid hoopt dat niet alleen gezinnen, maar hele straten en buurten willen deelnemen aan het initiatief. “Na bijna twee heel moeilijke jaren hebben de mensen nood aan licht, warmte en gezelligheid”, zegt ze. “Ik denk dat mensen elkaar ook minder zien. Daarom wil ik de sociale cohesie wat aanwakkeren. Muizen mag niet uitdoven en de vlam moet weer aanwakkeren. Letterlijk in dit geval. Hopelijk kunnen we dankzij dit initiatief toch wat extra licht in de duisternis brengen.”

Vanaf donderdag 9 december kan iedereen een wandeling volgen langs de versierde woningen. “Op de Kerstmarkt op het dorpsplein kun je een plannetje komen halen met daarop de deelnemende huizen en straten”, zegt Ingrid. “Maar dat wil niet zeggen dat de inschrijvingen al afgesloten zijn. Iedereen die nog wil deelnemen met zijn of haar versieringen, kan zich melden via e-mail. We proberen de route dan nog zo veel mogelijk aan te passen.”

Wedstrijd

Aan de lichtwandeling is ook een wedstrijd verbonden. “Onderweg kunnen de wandelaars punten geven”, klinkt het. “Het huis of de buurt met het hoogste aantal punten mag zich een jaar lang het meeste magische huis of buurt van Muizen noemen. We hopen dat dit project een jaarlijks terugkerende traditie kan worden en dat we Muizen iedere winter opnieuw magisch kunnen verlichten.”

LEES OOK. Maarten wil Mechelaars verwonderen met lichtwandelingen in wijken en dorpen

Je kunt de lichtwandelingen volgen tijdens de weekends van 9 tot en met 12 december en van 16 tot en met 19 december. Naast deze wandelingen organiseert Maarten Dever in samenwerking met Mechelen Houdt Je Warm ook lichtwandelingen in Muizen op 11 en 12 december. Hij organiseert ook wandelingen in Nekkerspoel en Walem.

muizennodigtuit@gmail.com
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio