Nicolas Joossens, Belgisch kampioen Kilian Bovée

Nicolas Joossens, Belgisch kampioen Kilian Bovée © rr

Oud-leerlingen PITO scoren op Belgisch kampioenschap lassen

Ekeren, Stabroek -

Goud, brons en een eervolle zesde plaats voor oud-leerlingen van het PITO op het Belgisch Kampioenschap Lassen in het Waalse Ciney. Belgisch kampioen Kilan Bovée mag volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap lassen in Shanghai.

Al jarenlang bestaat de traditie dat enkele huidige of pas afgestudeerde leerlingen van PITO geselecteerd worden om deel te nemen aan laswedstrijden in binnen- en buitenland. Zo behaalde huidig leerkracht Ward Hendrickx de overwinning in 2001 en deed collega Brenda Vermeiren het even goed met een eerste plaats in 2018.

Onder hun leiding trokken dit jaar drie oud-leerlingen naar het Belgisch Kampioenschap lassen in Ciney. In de afgelopen maanden hebben de jongeren en hun begeleidende leerkrachten tijd noch moeite gespaard om zich grondig voor te bereiden op deze competitie. Met succes, want Kilan Bovée ging aan de haal met goud, Senne Engelen was goed voor brons en Nicolas Joossens eindigde op een mooie zesde plaats.

Leraar Ward Hendrickx: “Wat Kilian, Senne en Nicolas hier presteren, is terecht iets om trots op te zijn. Ook als leerkrachten staan we te glunderen, want ze kregen hun opleiding bij ons. De voorbije zes edities behaalden we telkens minstens één medaille. In die zes jaar brachten onze leerlingen drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille mee.”

Wereldkampioenschap

En er komt nog een vervolg op deze knappe prestaties. De 21-jarige Kilian Bovée mag volgend jaar voor ons land naar het wereldkampioenschap lassen gaan in Shanghai. Als medaillewinnaars kregen Senne en Kilan de kans om op teambuilding te gaan met alle winnaars van WorldSkills Belgium. Daar werd beslist wie volgend jaar oktober naar het wereldkampioenschap in Shanghai mag gaan. Voor het onderdeel lassen viel de keuze op Belgische kampioen Kilian Bovée.

PITO-lerares lassen Brenda Vermeiren kan hem in elk geval al wat goede raad geven. Zij nam deel aan de Euroskills in Budapest in 2018, waar ze de vijfde plaats behaalde. Zij was toen de eerste vrouwelijke laskampioen in ons land. (evdw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio