Agenten die in volle lockdown gourmetfeestje hielden op commissariaat kennen hun straf

De elf politieagenten van de zogenaamde ‘Brigade Gourmet’ hebben elk een boete van 250 euro gekregen. Dat bevestigt het parket van Brussel. De agenten van de politiezone Brussel-West kregen de boete omdat ze vorig jaar rond kerst – en in volle lockdown – een gezellig etentje hielden op het commissariaat. Dat zorgde voor heel wat ophef.

Terwijl vorig jaar iedereen door de lockdown verplicht werd het kerstfeest met familie af te gelasten, organiseerden elf agenten van de politie van Brussel-West een groot gourmetfeestje in het commissariaat van Molenbeek. Foto’s doken al snel op sociale media op, en de rel was een feit.

De politiezone liet pv’s opstellen. Toen werd gezegd dat de agenten konden vervolgd worden voor het organiseren van een lockdownfeestje: ze zouden duizenden euro’s boete riskeren en mogelijk zelfs een gevangenisstraf.

Zo ver komt het niet. De elf agenten die herkend werden op de foto hebben een minnelijke schikking gekregen van het parket. “Ze moeten elk 250 euro boete betalen”, bevestigt het parket van Brussel. “Conform de richtlijnen van het College van Procureurs-generaal.” Het parket had toch ook kunnen vervolgen? “We hadden meerdere opties, maar hebben deze genomen”, is al wat de Brusselse parketwoordvoerster kwijt wil.

Wij vernamen dat het op deze wijze geregeld is omdat niet alle voorwaarden voor een lockdownfeestje vervuld waren. “Het was een etentje, geen feestje, want er was geen muziek”, zegt een welingelichte bron. De betrokken agenten zouden bovendien allemaal een tuchtstraf gekregen hebben. “Ze kregen een zogenoemde ‘waarschuwing’. En de chef van dienst die even geschorst geweest is, heeft een blaam gekregen.” (cds)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio