Twee winnaars mogen met een winkelkar door het centrum racen. 

Twee winnaars mogen met een winkelkar door het centrum racen. © Filip Spoelders

Winterspaaractie pakt uit met jaar gratis etentjes, winkelkarkoers en gratis boekentoren

Lier -

De stad Lier heeft zijn winterspaaractie voor de volgende maanden voorgesteld. Wie lokaal gaat winkelen, maakt kans op een deelname aan de winkelkarkoers.

Filip Spoelders

De zomerspaaractie ‘Shop, spaar & win’ was met meer dan zevenduizend verzamelde spaarkaarten een succes. Daar komt een vervolg op met de winterspaaractie. “De kerstperiode en de solden zijn belangrijk voor onze lokale handelaren. Met de actie willen we de shoppers aantonen dat winkelen in eigen centrum loont”, vertelt schepen van Lokale economie Rik Verwaest (N-VA).

Klanten kunnen van 15 december tot en met 12 maart in de deelnemende winkels per aankoopschijf van 5 euro een zegel krijgen. Met een volle spaarkaart maken ze kans om tijdens drie lotingsmomenten in de prijzen te vallen. Bij twee van de drie prijzen worden de deelnemers wel uitgedaagd.

Boeken stapelen en zonder ze te laten vallen naar buiten dragen, is één van de uitdagingen.

Boeken stapelen en zonder ze te laten vallen naar buiten dragen, is één van de uitdagingen. © Filip Spoelders

“De overhandiging van de prijzen mag spannender met meer spelelement. Daarom verloten we twee deelnames aan de winkelkarkoers. Deze winnaars moeten binnen de dertig minuten met een winkelkar van de ene naar de andere kant van onze handelskern rijden. Ze mogen onderweg voor maximaal 1.000 euro shoppen bij de deelnemende handelaren en voor maximaal 200 euro in dezelfde winkel. Verder verloten we twee deelnames voor de boekentoren. Deze winnaars mogen in een van de twee boekenhandels van Lier een boekentoren maken die ze zelf naar buiten moeten dragen. De boeken die onderweg vallen, mogen ze niet meenemen”, legt de schepen uit.

Tot slot worden drie winnaars voor De Ronde Tafels geloot. Zij mogen een jaar lang eenmaal per maand in een van de Lierse horecazaken gaan eten. Volle spaarkaarten worden verzameld in de bussen bij Visit Lier, de bib, cc De Mol, dienstencentrum De Waaier en aan het onthaal van het stadskantoor.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio