©  VTM

VTM viert de feestdagen met kerstspecials, een jaaroverzicht en een ‘Familie’-jubileum

VTM pakt tijdens de eindejaarsperiode uit met verschillende kerstspecials van populaire programma’s. Verder staan een jaaroverzicht, Disney- en kerstfilms, zaalshows van Jacques Vermeire en een jubileumaflevering van Familie op het programma.

Eline Debie

De gebroeders Coppens delen in het feestgedruis. Zowel De code van Coppens als Camping Coppens krijgen kerstspecials. Mathias en Staf steken hun deelnemende duo’s komende zondag 12 december in geschenkverpakking en sturen hen op naar Santa Kees, de broer van de Kerstman. Met de kerstaflevering van De code van Coppens wordt ook de dertigste verjaardag van Familie gevierd, want de spelers zijn Aaron Blommaert en Kürt Rogiers en Erik Goossens en Bieke Ilegems. Die laatste twee speelden het iconische koppel Babette en Peter in de beginjaren van de soap.

Op 29 december en 5 januari zendt VTM twee extra feestelijke afleveringen van Camping Coppens uit. In de kerstspecial reizen Staf, Monique en de kinderen naar Zweeds Lapland. In de nieuwjaarspecial blikt het gezin terug op het voorbije jaar.

 

 ©  VTM

In Snackmasters Kerst nemen geen chefs maar BV-duo’s het tegen elkaar op. Sieg Dendoncker en Maureen Vanherberghen gaan op 16 december de strijd aan met Sergio Quisquater en Sam Gooris. Een week later proberen Kamal Kharmach en William Boeva het beter te doen dan Bieke Ilegems en Erik Goossens. In de finale op 30 december maken de winnende halvefinalisten de traditionele kerstbuche na.

De camera’s keren even terug naar Zuid-Afrika voor Villa Zuid-Afrika, Kerst onder de evenaar. Samen met haar gezin maakt Kathleen Aerts zich klaar voor het traditionele kerstdiner in openlucht aan het zwembad.

In 2021 gebeurde er niet al te veel om blij voor te zijn, maar een jaaroverzicht hoort er nu eenmaal bij. Op maandag 27 december brengt Freek Braeckman Uw Film van het Jaar. Ook bekende en onbekende Vlamingen die met hun verhaal mee vorm hebben gegeven aan 2021 komen aan bod.

 

 ©  VTM

Op donderdag 30 december volgt een dubbele jubileum-aflevering van Familie en de finale van Snackmasters Kerst. Het aftellen naar 2022 op 31 december gebeurt met de 21 grootste hits én feestelijke gelukwensen van tal van BV’s in De 21 van 2021.