Vanessa Porton, Bjorn Boogers en Inge de Keuster ontvangen de klanten voortaan in de Bergstraat. 

Vanessa Porton, Bjorn Boogers en Inge de Keuster ontvangen de klanten voortaan in de Bergstraat. © Joren De Weerdt

Kleine zelfstandige ruilt thuiswinkel voor pand in Bergstraat: “We proberen iedereen nog met voornaam aan te spreken”

Heist-op-den-Berg -

In de Bergstraat in Heist-op-den-Berg is woensdag huid- en gezondheidsboetiek Oh!Lijf geopend. Klanten kunnen in de lekker geurende winkel terecht voor een heel breed gamma producten die ze er eerst kunnen proberen.

Bert Provoost

Zaakvoerders Inge De Keuster en Bjorn Boogers begeven zich niet op onbekend terrein. Ze hebben al een breed klantenbestand opgebouwd van thuis uit. “We hebben al vijf jaar onze eigen zaak, een paar straten verder in de Averegtenlaan. In de loop van de jaren nam de winkel altijd meer plaats in, totdat we op een punt waren gekomen waar onze voorraad tot twee meter hoog in de slaapkamer gestockeerd stond. Het was dus tijd om te verhuizen naar een echt winkelpand”, lacht Bjorn.

Het pand in de Bergstraat.

Het pand in de Bergstraat. © Joren De Weerdt

Zo kwamen ze in de Bergstraat 139 terecht, in de buurt van restaurant Hamburg. De voorbije twee maanden stortte Bjorn zich op de verbouwingen van de vroegere schoenwinkel en hij maakte er een Rainpharma-belevingsshop van, naar het merk dat ze verdelen. “Het was stressen om alles tijdig af te krijgen voor de feestdagen, maar we zijn blij met het resultaat. We zijn nu centraal gelegen, hier is ook toevallige passage en de drempel om hier binnen te stappen, is veel lager”, zegt Bjorn.

Concreet verkopen ze bij Oh!Lijf natuurlijke verzorgingsproducten, douchegels, essentiële oliën, roomsprays, voedingssupplementen en eiwitshakes. “Het zijn allemaal natuurlijke producten die in België ontwikkeld en geproduceerd werden. Mensen kunnen hier in een rustgevende sfeer kennismaken met de producten. We hebben veel testers staan. Zo hebben we een geurstraat gemaakt met de roomsprays, diffusers, essentiële oliën en douchegels”, somt Inge op.

Traject op maat

Inge en Bjorn en medewerkster Vanessa willen van een persoonlijke aanpak hun handelsmerk maken. “Klanten kunnen hier gerust gewoon iets kopen, maar als ze willen, kunnen ze ook begeleiding vragen voor een traject op maat. Dat kan gaan over huidproblemen, wat kilo’s afvallen of je energieker voelen. Niet dat we hier gaan voor een maatje 36 voor iedereen. Het gaat er vooral om dat je je gezond en goed voelt in je vel. Op de bovenverdieping is er een ruimte voor die persoonlijke gesprekken, we doen er ook gelaatsverzorgingen”, legt Inge uit.

 

 © Joren De Weerdt

Ze is erg blij dat ze de stap gezet heeft. “We hebben al wel wat positieve reacties gehad over het feit dat we als kleine zelfstandige naar de Bergstraat trekken, als afwisseling tussen de vele grote ketens. We gaan ons best doen en we willen vooral tijd maken voor iedereen. We proberen trouwens ook om iedereen met de voornaam aan te spreken in onze winkel. Dat zal hier iets moeilijker worden dan in onze kleine winkel in de Averegtenlaan, waar veel klanten al jarenlang kwamen. Maar we gaan het toch proberen”, klinkt het.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio