De dienst Burgerzaken in het gemeentehuis wordt vernieuwd. 

De dienst Burgerzaken in het gemeentehuis wordt vernieuwd. © Chris Van Rompaey

Gemeente investeert 8 miljoen zonder belastingverhoging

Duffel -

Duffel investeert volgend jaar 8 miljoen euro. Dat blijkt uit het budget dat N-VA en CD&V volgende maandag op de gemeenteraad ter stemming voorleggen.

Chris Van Rompaey

Onder meer volgende projecten springen in het oog: weg- en rioleringswerken Hondiuslaan en Lintsesteenweg (1,4 miljoen euro), de realisatie van een dienstencentrum (500.000 euro), aanpassing dienst Burgerzaken en het onthaal in het gemeentehuis (300.000 euro), dakisolatie van het gemeentelijk zwembad (230.000 euro) en de uitbreiding van het Gemeentelijk Technisch Instituut Duffel (220.000 euro).

“We kiezen er resoluut voor om de personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing voor 2022 niet te verhogen. Het lokaal bestuur Duffel hanteert voor zowel de personenbelasting (6,5%) als de onroerende voorheffing (724,18) het laagste tarief van het arrondissement Mechelen en dat willen we graag zo houden. Dat zijn belastingen die elke inwoner en huiseigenaar moet betalen en hebben dus een grote invloed op het gezinsbudget”, onderstreept burgemeester Sofie Joosen (N-VA).

Extra uitgaven

“Ook 2021 was een bijzonder jaar. Coronamaatregelen brachten extra uitgaven met zich mee. De inkomsten van bijvoorbeeld de sporthal en cultuurcentrum Cinema Plaza lagen dan weer een pak lager. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we de personenbelasting en onroerende voorheffing laag kunnen houden. We beseffen dat heel wat gezinnen het financieel niet makkelijk hebben in deze coronatijden.“MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio