Vic Dresen en Annelies Goossens met de nieuwe Cold Drip Coffee. 

Vic Dresen en Annelies Goossens met de nieuwe Cold Drip Coffee. © Dirk Vertommen

Mechels koppel lanceert allereerste met fruit en kruiden geïnfuseerde Cold Drip Coffee

Mechelen -

Vic Dresen en Annelies Goossens uit Mechelen hebben een primeur: als eersten brengen ze een Cold Drip Coffee op de markt die geïnfuseerd werd met kruiden en fruit. Voor de eerste variant werd gekozen voor sinaasappel en gember. Om in de toekomst nog meer smaken te kunnen ontwikkelen, start het koppel ook een crowdfundingcampagne.

Stijn Van de Sande

Het Mechelse koppel Vic Dresen en Annelies Goossens stortte zich in het voorjaar van dit jaar op de markt van de Cold Drip Coffee. Dat is een koud en natuurlijk energiedrankje waarbij water heel langzaam over koffiebonen wordt gedruppeld. Op die manier neemt het water de smaak goed op. Het drankje is al populair in Azië en Amerika, maar was hier nauwelijks te vinden. Daarom startten Vic en Annelies met Insurgent hun eigen merk.

Zo’n negen maanden later heeft het koppel opnieuw een primeur te pakken. Voor het eerst wordt Cold Drip Coffee op grote schaal geproduceerd die geïnfuseerd is met kruiden en fruit. “We kozen voor sinaasappel en gember voor onze eerste infusie”, vertellen ze. “Dat zijn smaken die goed bij de koffie passen, maar toch verrassend zijn. Dat komt bijvoorbeeld door de zoete smaak van de appelsien, die je in eerste instantie niet meteen zou koppelen aan de koffie. De eerste reacties zijn positief.”

Crowdfunding

In de toekomst willen Vic en Annelies hun concept nog voort uitbouwen en ook andere smaken produceren. “We geloven rotsvast in het potentieel van de Cold Drip Coffee”, klinkt het. “Niet alleen als drankje op zichzelf, maar bijvoorbeeld ook in mocktails. Om dat te realiseren, zijn we een crowdfundingcampagne gestart. We hopen zo’n 5.000 euro in te zamelen om met ons bedrijf de volgende stap te kunnen zetten en ook extra in te kunnen zetten op de horeca.”

De afgelopen maanden verkocht Insurgent zo’n vijftienduizend flessen Cold Drip Coffee. Niet alleen in België, want het product wordt ook al geëxporteerd naar Zwitserland en er lopen gesprekken in Scandinavië. “Onze producten zijn in België te koop in een dertigtal fysieke verkooppunten zoals supermarkten en bars. Dat aantal willen we stelselmatig uitbreiden. Uiteraard kunnen de mensen onze nieuwe Insurgent met sinaasappel en gember ook bestellen via de website.”

De nieuwste flesjes Cold Drip Coffee van Insurgent.

De nieuwste flesjes Cold Drip Coffee van Insurgent. © Dirk Vertommen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio