De bestuursploeg van CDE-Vlim.be en Beerseplus tijdens het coalitieakkoord eind 2018. Ingrid Van Genechten ontbreekt op deze foto. 

De bestuursploeg van CDE-Vlim.be en Beerseplus tijdens het coalitieakkoord eind 2018. Ingrid Van Genechten ontbreekt op deze foto. © Bart Van den Langenbergh

Nieuwe schepenen van Beerse maken al hun intrede

Beerse -

Isabelle Druyts (CDE-Vlim.be) en haar partijgenoot Annemie Guns leggen al op de gemeenteraad van donderdag 16 december de eed af als nieuwe schepenen in Beerse. Zij volgen vanaf 3 januari 2022 Stefan Poortmans (Beerseplus) en Staf Willemsens (CDE-Vlim.be) op in het schepencollege. Die laatste stopt met de actieve politiek.

Zoals afgesproken in het bestuursakkoord maken halverwege de legislatuur schepenen Stefan Poortmans en Staf Willemsens plaats in het schepencollege. Huidig gemeenteraadslid Isabelle Druyts (CDE-Vlim.be) wordt vanaf januari 2022 schepen van Omgeving, Milieu, Landbouw, Dierenwelzijn, Vaart en Mobiliteit. Die laatste bevoegdheid neemt ze over van partijgenote Rommy Swinnen. Gemeenteraadslid Annemie Guns (CDE-Vlim.be) duikt in 2022 op als schepen van Sociale Zaken, Senioren, Ontwikkelingssamenwerking, Sociale Huisvesting en Kansarmoede. Ze wordt ook voorzitter van het Bijzonder comité sociale dienst. Huidig schepen Ingrid Van Genechten (CDE-Vlim.be) neemt de bevoegdheid Economie nog over van Stefan Poortmans. 

Op de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 16 december leggen Druyts en Guns al de eed af als nieuwe schepen omdat er in januari geen gemeenteraad plaatsvindt. Ex-burgemeester Staf Willemsens (70) besliste op zijn beurt om na jaren te stoppen met de actieve politiek. In zijn plaats verschijnt Michiel Dockx uit Vlimmeren in de gemeenteraad. Stefan Poortmans (48) blijft wel zetelen in de gemeenteraad. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio