Van de wol van de schapenkuddes van vzw Kemp worden duurzame hoofdkussens gefabriceerd. 

Van de wol van de schapenkuddes van vzw Kemp worden duurzame hoofdkussens gefabriceerd. © vzw Kemp

Kempens heideschaap bezorgt je zachte nachtrust

Geel, Mol -

De schapenkuddes van vzw Kemp leveren niet alleen puik begrazingswerk en smakelijk lamsvlees, met MolWol brengt ze nu ook reeks zachte en warme slaapartikelen op de markt. Een duurzaam hoofdkussen is de eerste fase.

Met zijn kudde Kempense heideschapen verzorgt vzw Kemp al verscheidene jaren begrazingsopdrachten voor overheden en natuurbeheerders in de ruime regio. Daarnaast bieden de herders ook lamsvlees aan van de dieren die worden geslacht op de kuddes op peil te houden. Met MolWol komt daar nu een compleet nieuw product bij: ecologische en duurzame slaapartikelen die vervaardigd zijn met de eigen schapenwol.

“De schapen zijn de meest CO2-vriendelijke manier om grassige oppervlaktes te beheren, terwijl hun werk mee voor meer biodiversiteit en ecodynamiek van deze natuur zorgen”, vertelt herder Bart Vanbroekhoven. “Omdat we de wol na het scheren van de schapen normaal verkopen, ontstond het idee om met dat natuurartikel zelf mee aan de slag te gaan. Toen we productontwikkelaar Tom Delaey ontmoetten, ontwierp hij er voor ons een hoofdkussen en dekbed.”

Met de verkoop van het duurzame en kwaliteitsvolle hoofdkussen aan de eerlijke prijs van 84,75 euro per stuk zit MolWol in de eerste van vier fasen: de volgende fases omvatten een dekbed, matras en enkele andere wollige producten. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio