Archieffoto Lichtjesstoet Wilrijk 

Archieffoto Lichtjesstoet Wilrijk ©  District Wilrijk

Lichtjesstoet in Wilrijk brengt zaterdag 11 december magie in het Park Steytelinck

Wilrijk -

De Lichtjesstoet van Wilrijk is terug van weggeweest. Op zaterdag 11 december kunnen de liefhebbers genieten van de tiende editie van een wandeling vol licht en magie. “Dansers en lichtartiesten zorgen voor een unieke ervaring in het verduisterde park, conform de geldende coronamaatregelen”, zegt het district.

Saar Van Olmen

De tocht vertrekt vanaf het plein voor de Sint-Bavokerk. Daar wordt iedereen vanaf 17.30u verwelkomd met animatie. Vanaf 18u gaan de parkpoorten open en kan iedereen deelnemen aan de wandeling door het pikdonkere park. “Onderweg zijn er sprookjesachtige taferelen met onder andere dansende dwaallichtjes, een vurige boot op de parkvijver en kleurrijke projecties. Om 19u uur worden de laatste bezoekers toegelaten”, klinkt het.

Vergeet je lampion niet

Belangrijk, vergeet niet om je eigen lampion of lichtslinger mee te nemen, dat draagt alleen maar bij aan het spektakel. “Wie er geen heeft, kan nog ter plekke een lampion kopen bij de stand van de jeugddienst”, zegt Wilrijk. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.

Het district laat ook nog weten dat het parcours van de Lichtjesstoet geschikt is voor rolstoelen en babywagens. Daarnaast wordt aangepast schoeisel aangeraden bij regenachtig weer.

COVID-19-maatregelen

Om aan de stoet mee te kunnen doen, zullen de bezoekers zich moeten houden aan enkele coronamaatregelen.

Iedereen vanaf 12 jaar moet een Covid Safe Ticket (en identiteitsbewijs) voorleggen. Dit wordt gecontroleerd aan de toegang van het plein voor de kerk (ingang via het kruispunt Sint-Bavostraat/Kerkhofstraat).Ook moet iedereen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen, zodra ze het Sint-Bavoplein betreden. De mondmaskerplicht geldt gedurende het ganse evenement totdat iedereen het park verlaten heeft.

Meer info vind je op www.wilrijk.be.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio