Tijdens de les beeld ontwierpen de leerlingen zelf kerstkaartjes. Eind volgende week vertrekt het eindresultaat naar Ten Kerselaere. © rr

Leerlingen richten kerstboodschap aan bewoners Ten Kerselaere: “Meer dan tweehonderd zelfgemaakte kaartjes”

Heist-op-den-Berg, Hallaar -

De eerstejaarsleerlingen van het Sint-Lambertusinstituut in Heist-op-den-Berg zijn volop zelfgemaakte kerstkaartjes aan het schrijven voor de bewoners van woonzorgcentrum (wzc) Ten Kerselaere in deelgemeente Hallaar. In totaal vertrekken volgende week ruim tweehonderd exemplaren richting het wzc.

Kristof Van Rompaey

Vorig jaar maakten de klassen van het eerste en tweede jaar van Sint-Lambertus al eens hun kerstwensen over aan de bewoners van Ten Kerselaere. “Dat idee ontstond naar aanleiding van de lockdown en het feit dat de bewoners geen bezoek konden ontvangen”, zegt graadcoördinator Annelies De Rijck. “Van het wzc kregen we een naamlijst, zelfs met de roepnamen erbij. Zo konden we de bewoners dus persoonlijke kaartjes bezorgen.”

Een aantal ontwerpen is machinaal afgedrukt en vertrekken met een persoonlijke boodschap richting de bewoners van Ten Kerselaere. © rr

Vorig jaar drukte de school al ontworpen kaartjes af. Ditmaal gingen alle zes klassen van het eerste jaar tijdens de les beeld bij mevrouw Petra Geeraerts aan de slag met eigen ontwerpen. Die maakten ze met de techniek monotype. Een aantal resultaten is intussen machinaal gedrukt. “Dat maakt dat we nu weer meer dan tweehonderd bewoners gaan aanschrijven”, zegt De Rijck. “Vorig jaar is dat enorm geapprecieerd. We kregen een mooi kaartje terug.”

Kerstvibes

De school draait op dit ogenblik gedeeltelijk op afstandsonderwijs. In de eerste graad wisselen de eerste- en tweedejaars elkaar in de voor- en namiddag af op de schoolbanken. “Het is momenteel niet altijd even makkelijk op school”, stelt De Rijck. “We hebben van deze activiteit iets leuks proberen te maken voor de leerlingen. Tijdens het schrijven van de kaartjes wordt leuke kerstmuziek opgezet om de kerstvibes een zetje te geven.”

De laatste kaartjes moeten nog worden afgerond. Eind volgende week vertrekken ze naar het woonzorgcentrum. © rr

Leerling Warre Coeckelbergh uit het tweede jaar nam vorig jaar deel aan de schrijfactie. “Het is een mooi initiatief”, vindt hij. “Het was plezant om iets te doen voor de mensen die geen bezoek konden krijgen.” Intussen zijn er alweer heel wat kaartjes klaar. De laatste worden nog afgerond. “Eind volgende week ga ik ze afgeven bij Ten Kerselaere. Door de omstandigheden mag dat helaas niet samen met de leerlingen gebeuren”, zegt De Rijck.

“Tijdens het schrijven van de kaartjes wordt leuke kerstmuziek opgezet, om de kerstvibes een zetje te geven.” © rr

 © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners