Vorig jaar werd in Baarle een tentoonstelling georganiseerd met kunstwerken gemaakt door mensen met geheugenproblemen. Jef van Hout was een van de deelnemers. 

Vorig jaar werd in Baarle een tentoonstelling georganiseerd met kunstwerken gemaakt door mensen met geheugenproblemen. Jef van Hout was een van de deelnemers. © ram

Dementieproject uit Baarle geselecteerd voor De Warmste Week

Baarle -

De Warmste Week van de VRT gaat dit jaar over kunnen zijn wie je bent. Een van de tweehonderd geselecteerde projecten voor financiële steun is De Week van de Dementie in Baarle.

Vrijwilligers van de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap Baarle organiseren elk jaar activiteiten om de bewustwording rond de ziekte te verhogen. Zo kwamen onder andere een kunsttentoonstelling, een filmvertoning en enkele theatervoorstellingen in het cultuurcentrum Baarle tot stand.

“In aanloop naar de projectweek in september 2022 geven professionele kunstenaars creatieve workshops aan kinderen, jongeren en mensen met geheugenproblemen”, zegt directeur Wim Vervoort van cultuurcentrum Baarle. “Samen maken ze kunstwerken die geëxposeerd worden tijdens de Week van Dementie in september. Daarnaast werken we aan een interactieve theatervoorstelling en brengen het hele jaar verhalen van mensen met geheugenproblemen in beeld. Zo krijgt de ziekte de nodige aandacht.”

Voor de jury van de Warmste Week reden genoeg om projectsubsidies ter beschikking te stellen. Het totale bedrag dat wordt ingezameld door De Warmste Week wordt verdeeld onder de tweehonderd projecten, waarvan de Week van Dementie in Baarle er dus een is. Hoe je de Warmste Week kan steunen, staat vermeld op de website. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio