Opening Jumbo © Jan Van der Perre

Eerste Jumbo City in België geopend op Teniersplaats in hartje van Antwerpen

Antwerpen -

De eerste Jumbo City in België is een feit. Op de Teniersplaats in Antwerpen werd woensdag de stadsversie van de Nederlandse supermarktketen feestelijk geopend. De klanten van het eerste uur werden getrakteerd op een bloemetje. “Met Jumbo City spelen we in op de behoeften van klanten en bezoekers in de binnenstad”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

Saar Van Olmen

Deze winkel is de vijfde Jumbo in Antwerpen en de zestiende in België. In Nederland zijn er al heel wat Jumbo City’s te vinden, maar bij ons is het dus de eerste. Het grootste verschil met de winkels in pakweg Ranst of Deurne zit ’m volgens de managing director in het aanbod.

“Je hebt hier veel passanten, daarom focussen we op de to go-producten, zo’n vierhonderd meer dan in een grotere Jumbo”, zegt Valentijn Van de Velde, store manager van Jumbo City Antwerpen. “Zo kunnen mensen hier terecht voor eenpersoonsartikelen, verse koffie, broodjes en pizza.” Volgens Jumbo zal er geen al te groot verschil zijn qua prijs met de grotere Jumbo’s. Daarnaast wordt gewerkt met een “ruime openingstijd”, de winkel is elke dag van 8 tot 20u geopend.

Valentijn Van de Velde, store manager van Jumbo City Antwerpen. 

Valentijn Van de Velde, store manager van Jumbo City Antwerpen. ©  Jan Van der Perre

Teniersplaats

“Het is een prachtlocatie en een veelgebruikt knooppunt voor openbaar vervoer”, zegt Isaac. “Daarnaast is Antwerpen een van de meest bruisende steden van België, daarom zijn we heel blij met de locatie”, voegt Van de Velde er nog aan toe.

Al brengt de plaats in de binnenstad ook beperkingen met zich mee. “Je hebt hier wat minder ruimte en we hebben ook geen parking”, zegt Van de Velde. “Al maakt de tram die hier voor de deur stopt dat goed.”

Eerste gegadigden

De eerste gegadigden zijn alvast enthousiast. Sonia Afzal en Nazish Shahzad waren bij de opening. “We waren hier al een paar keer voorbijgekomen toen we de kinderen naar school brachten”, vertelt Afzal. “Ik woon in de Quellinstraat en vroeg me af wat het was. Vandaag zagen we dan opeens dat de winkel openging.” De dames zijn fan van het interieur, en ook de prijzen vallen goed mee. En wat ze in hun mandje hebben liggen? “Veel zoetigheid en stokbrood”, lachen ze.

Vriendinnen Sonia Afzal en Nazish Shahzad.

Vriendinnen Sonia Afzal en Nazish Shahzad. © Jan Van der Perre

Joyce Van den Broek is Nederlandse en gaat al langer shoppen bij Jumbo. “We wisten al twee weken dat hij zou komen”, vertelt ze. Ze had haar vriendin Sanne Mols alvast warm gemaakt voor het uitje. “Ik was al in de Jumbo van Ranst geweest, die groter is, maar deze is iets dichterbij”, zegt Mols. Voor Van den Broek is het vooral fijn dat er een winkel bijkomt met Nederlandse producten. “Ik mis bijvoorbeeld de Unox soep wanneer ik in België ben. Wij komen zeker terug.”

De Nederlandse Joyce Van den Broek en Belgische Sanne Mols. 

De Nederlandse Joyce Van den Broek en Belgische Sanne Mols. © Jan Van der Perre

Kotstudenten Margot Christiaen, Marie Verhaegt en Julie Eyckmans kenden de keten nog niet. “We merken dat de prijzen iets goedkoper zijn dan bij Albert Heijn, daarom is dit voor studenten een goed alternatief”, klinkt het.

Volgende week wordt er nog een filiaal van Jumbo in Kuurne (West-Vlaanderen) geopend, plannen voor een nieuwe Jumbo City zijn er nog niet. “We willen nu vooral uittesten hoe het werkt bij de consument”, zegt Isaac.

Kotstudenten Julie, Marie en Margot. 

Kotstudenten Julie, Marie en Margot. ©  Jan Van der Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio