© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Veel mensen zitten met het wittemurensyndroom”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Anouk Taeymans (34)

“Vijf tot tien jaar geleden werden bijna alle muren thuis wit geschilderd. Nu zitten heel veel mensen met het wittemurensyndroom. Ze vinden het kil en kaal en hebben er spijt van. Wit kan vrij hard zijn aan je ogen.”

“Ik ben architecte van opleiding en geef met mijn eigen zaak interieuradvies aan klanten. We raden aan om in plaats van muren wit te houden, ze te schilderen met kalkverf. Dat geeft een subtiele wolkerige structuur aan je muur en brengt je interieur tot leven. Een warm lichtgrijs kan bijvoorbeeld heel rustgevend zijn. “  

“Ik probeer interieurs warm en gezellig te maken. Nu het vroeg donker wordt, zijn grote ramen zonder gordijnen grote zwarte vlekken in je interieur. Alsof het gigantische zwarte televisieschermen zijn aan de muur. Halftransparante gordijnen in dezelfde tint als je muur, liefst linnen, kunnen een ruimte veel warmer doen aanvoelen. Carte blanche krijgen van de klanten is het leukste, dan kunnen we helemaal onze zin doen.”

“Ik heb niet gestudeerd voor interieurarchitectuur, wel voor burgerlijk ingenieur architect. De eerste jaren vond ik het frustrerend hoe mensen soms een architectuurproject konden verprutsen door het slecht aan te kleden binnen. Ik zag andere mogelijkheden voor die interieurs. Ik heb vier jaar gewerkt als architect in Noorwegen en daar zijn ze veel meer bezig met interieur. Daarna ben ik naar hier gekomen en ben ik ook voor tv gevraagd als designexpert. En zo ben ik in het wereldje gerold.” rvre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio