De rode brievenbus was zo zwaar geladen dat Sinterklaas de hulp moest inroepen van twee gemeentewerkers en leerlingen van basisschool Sint-Clara. 

De rode brievenbus was zo zwaar geladen dat Sinterklaas de hulp moest inroepen van twee gemeentewerkers en leerlingen van basisschool Sint-Clara. © RR

Sinterklaas komt zijn brievenbus leegmaken aan gevel gemeentehuis

Arendonk

Zijn e-box wordt gelezen en opgevolgd door zijn ICT-Zwarte Piet, maar het leegmaken van de echte brievenbus tegen de gevel van het gemeentehuis in Arendonk is iets wat Sinterklaas zelf nog kan en wil doen.

Tegen de gevel van het gemeentehuis van Arendonk hing de voorbije weken een grote rode brievenhuis die exclusief is voorbehouden voor correspondentie aan Sinterklaas. Alle kinderen uit het dorp konden er hun verlanglijstje in deponeren. De Arendonkse jeugd maakte massaal gebruik van deze service. De vracht aan brieven was zo groot en zwaar dat de sint de brievenbus zelfs niet in zijn eentje kon tillen en een beroep moest doen op zijn krachtpatser-Zwarte Piet, twee gemeentewerkers en… enkele sterke leerlingen van het eerste leerjaar van vrije basisschool Sint-Clara.

Alle briefschrijvers krijgen nu op hun thuisadres een persoonlijk antwoord van de heilige man toegestuurd, met een een portie snoepgoed erbij. (ema)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio