Paul Borgions bouwde tijdens zijn leven twee warenhuizen, een camping en speeltuin uit. 

Paul Borgions bouwde tijdens zijn leven twee warenhuizen, een camping en speeltuin uit. © RR

Ondernemer en Coca-Cola-fan Paul Borgions overleden

Herselt, Westerlo -

Op 84-jarige leeftijd is afgelopen zondag Paul Borgions uit Herselt overleden. Hij was als ondernemer een bekend gezicht in de gemeente, als verzamelaar van Coca-Cola-spullen raakte hij ook daarbuiten bekend.

Hans Otten

Paul Borgions was een veelzijdig en gedreven ondernemer. Zo richtte hij twee filialen van warenhuis Unic op in Herselt en Westerlo, om die decennia lang uit te baten. Nadien kwam Unic Herselt in handen van de Delhaizegroep. Vijftig jaar geleden startte hij ook de bekende Camping Dry Eiken op, die onder zijn bestuur uitgroeide tot een domein met 360 staanplaatsen voor kampeerders. Daar bouwde hij ook speeltuin Flipper bij uit. Beide entiteiten werden in 2006 door investeerders overgenomen.

Daarnaast raakte Borgions bekend als een verwoed verzamelaar van Coca-Cola-producten en -gadgets, al rolde hij daar naar eigen zeggen eerder toevallig in. Als zaakvoerder van de twee Unicfilialen in de Zuiderkempen kreeg hij van de frisdrankengigant in de loop der jaren heel wat gadgets en andere hebbedingetjes toegespeeld om uit te delen aan de klanten.

LEES OOK. Verzamelaar doet gigantische collectie Coca-Colagadgets van de hand

Maar toen hij in 1999 zijn winkels verkocht, stootte hij bij het leegmaken van het magazijn op de door de jaren heen opgestapelde collectie Coca-Cola-spullen. Dat waren vaak goedkope prullen, maar er zaten ook behoorlijk zeldzame elementen tussen. Nadien begon hij zijn verzameling verwoed aan te vullen, tot zijn kelder van 200 vierkante meter met ettelijke duizenden producten. Later legde hij zich ook toe op het inzamelen van metalen afsluitdopjes van champagnekurken, iets wat alleszins minder plaats in beslag nam.

Het afscheid van Paul Borgions vindt donderdag 9 december in familiale kring plaats.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio