Het vernieuwde kampgebouw van Jeugdverblijf Galbergen. 

Het vernieuwde kampgebouw van Jeugdverblijf Galbergen. © Tommy Maes

Jeugdverblijf Galbergen ontvangt kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme

Mol -

Jeugdverblijf Galbergen in Mol heeft van Toerisme Vlaanderen een kwaliteitslabel gekregen voor toegankelijk toerisme niveau A. Het label bekroont de inspanningen om het volledig gerenoveerde jeugdverblijf toegankelijk te maken voor iedereen.

Het jeugdverblijf op de Galbergen is de afgelopen jaren gronding vernieuwd. Het oude kampgebouw, dat dateert uit 1957, werd gestript tot op de basisstructuur en vervolgens uitgebreid met onder meer een nieuwe keuken, nieuw sanitair en een trappenhal met lift.

Bij het ontwerp van het kampgebouw ging zeer veel aandacht naar een maximale toegankelijkheid, zodat er ook rolstoelgebruikers terecht kunnen. Voor die inspanningen heeft Toerisme Vlaanderen het jeugdverblijf een kwaliteitslabel toegekend voor toegankelijk toerisme, niveau A.

Een A of A+ toegankelijkheidslabel gaat vooral over de rolstoeltoegankelijkheid. Aan bezoekers met een hogere comfortvraag geeft dit A kwaliteitslabel de garantie dat Jeugdverblijf Galbergen in zijn essentiële functies voldoet aan de normen van Toegankelijk Vlaanderen.

Het toegankelijkheidslabel is een beschermd kwaliteitskenmerk. Zolang het gebouw aan de voorwaarden voldoet en tot een nieuw onderzoek plaatsvindt, in principe om de vijf jaar, prijkt op de buitengevel het labelschild A. (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio