©  BELGA

Mars tegen coronapas: achtste gezochte relschopper geïdentificeerd

De Brusselse politie heeft opnieuw een persoon geïdentificeerd die betrokken zou geweest zijn bij de rellen die de eerste mars tegen de coronapas, op 21 november, ontsierden. Dat meldt het Brusselse parket. Na die rellen was een opsporingsbericht verspreid voor negentien verdachten. Vorige week waren al zeven van die negentien personen geïdentificeerd, de teller staat nu dus op acht.

Bron: BELGA

LEES OOK. Protest tegen coronamaatregelen in Brussel: 20 relschoppers opgepakt, zes gewonden

De manifestatie Samen voor Vrijheid tegen de invoering van de coronapas trok op 21 november zondag zowat 35.000 deelnemers. Het grootste deel van hen betoogde in alle rust, maar in de marge van de optocht kwam het tot zware rellen. De politie moest geregeld het waterkanon en traangas inzetten, nadat betogers met vuurwerk of andere projectielen hadden gegooid naar de politie. Daarnaast werden hier en daar containers, vuilnisbakken en paletten in brand gestoken. Aan de Steenkoolkaai werd zelfs een supermarkt geplunderd.

De politie pakte in totaal 45 personen op. In 42 gevallen ging het om een administratieve aanhouding, maar in drie gevallen ging het om een gerechtelijke aanhouding. Een van die drie verdachten werd vrijgelaten, de tweede moet zich in januari voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De derde werd onder aanhoudingsbevel geplaatst voor gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten in de uitoefening van hun ambt, maar is intussen door de Brusselse raadkamer vrijgelaten onder strenge voorwaarden. 

Vorige week dinsdag verspreidde het Brusselse parket een opsporingsbericht voor negentien mensen die ook bij de rellen zouden betrokken geweest zijn. Een dag later waren al zeven van die negentien personen geïdentificeerd, daar is intussen een achtste verdachte bijgekomen. Het onderzoek inzake de identificatie van de andere personen is lopende.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio