De fietsoversteek in de Lessiusstraat wacht alleen nog op wegmarkeringen vooraleer AWV de weg veilig kan vrijgeven. 

De fietsoversteek in de Lessiusstraat wacht alleen nog op wegmarkeringen vooraleer AWV de weg veilig kan vrijgeven. © koen fasseur

Nat weer speelt nieuwe fietsoversteek Lessiusstraat parten

Brecht -

De fietsoversteek op de Lessiusstraat in het centrum is al sinds vorige week klaar, op de wegmarkeringen na. Daarvoor wacht het Agentschap Wegen en Verkeer op droog weer, maar dat wil maar niet lukken. Tot dan blijft het eenrichtingsverkeer van kracht.

De werken voor de aanleg van de veiliger fietsoversteek op het einde van de Ringweg, ter hoogte van de Broeckhovenstraat in de Lessiusstraat, zijn al sinds vorige week afgerond. Enkel de wegmarkeringen moeten nog aangebracht worden.

Normaal moest dit werk al uitgevoerd zijn en de weg weer zijn opengesteld, maar het weer zit niet mee. “De wegmarkeringen aanbrengen is zeer weersafhankelijk. Droog weer en dus een droog wegdek zijn vereist. Door de natte weersomstandigheden van de voorbije dagen en weken is het moeilijk voor de aannemer om dit ingepland te krijgen”, geeft woordvoerder Gilles Van Goethem toe.

“We verwachten dat dit eerstdaags toch kan gebeuren. Tot zolang blijft de huidige verkeerssituatie met enkelrichting behouden omwille van de veiligheid.” Tot dan blijft het dus omrijden via de Vaartstraat en Molenheiken.

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio