Fanny Hendrickx en Thayana Gomes met kindjes in

Fanny Hendrickx en Thayana Gomes met kindjes in © evdw

Nieuwe kinderopvang op domein Diesterweg telt 36 plekken

Kalmthout, Kapellen -

Nog voor de zomer opent gemeente Kalmthout en Pinkeltje een nieuwe kinderopvang op domein Diesterweg. 36 kinderen tussen 0 en 3 jaar vinden er een plaats in het gebouw Mierenklassen.

“Het kinderopvanglandschap wijzigt voortdurend”, zegt de Kalmthoutse schepen Sandra Hoppenbrouwers van Kinderopvang (CD&V). “We merken dat er nood is aan bijkomende opvangplaatsen voor baby’s en kleuters van 0 tot 3 jaar. Naast de inspanningen die we al deden voor het werven van onthaalouders, stellen we nu ook het gebouw Mierenklassen via concessie ter beschikking.” 

Vzw’s of zelfstandige verantwoordelijken in de kinderopvangsector konden een businessplan indienen voor het uitbaten van Mierenklassen. De groepsopvang telt 36 plaatsen. De gemeente stelt het pand via een concessie van negen jaar ter beschikking en ontvangt hiervoor een maandelijkse vergoeding.

In gebouw Mierenklassen is er plaats voor 36 kindjes.

In gebouw Mierenklassen is er plaats voor 36 kindjes. © gemeente Kalmthout

Twee bestaande en ervaren kinderopvanginitiatieven dienden een voorstel in. De jury selecteerde uiteindelijk Fanny Hendrickx van kinderopvang Pinkeltje omwille van de sterke pedagogische visie die in het voorstel was uitgewerkt. Zij heeft in Kapellen al vestigingen in de Vierhoevenstraat, de Kapelsestraat en Klein Heiken, waar ze in totaal al een zeventigtal kindjes opvangt.

Fanny Hendrickx: “We merkten dat de vraag naar bijkomende opvang in Kalmthout groot is. Een tijdje geleden hoorde ik dat het gebouw in de Diesterweg hiervoor in gebruik zou worden genomen en diende ik mijn kandidatuur in. Ik ben verheugd dat onze pedagogische visie de doorslag heeft gegeven. Kindjes opvangen is inderdaad veel meer dan wat luiers vervangen. Praten met de ukjes, hen betrekken bij eenvoudige huishoudelijk taakjes zoals de tafeltjes dekken en ze in contact brengen met de natuur is op die leeftijd belangrijk.”

Ook schepen Sandra Hoppenbrouwers is tevreden. “We horen geregeld dat ouders moeite hebben met het vinden van een plaatsje voor de opvang van hun kind(eren). Vandaar dit initiatief. Daarnaast organiseren we zelf kinderopvang via de dienst voor gezinsopvang bij onthaalouders thuis en ondersteunen we ook de private opvanginitiatieven. Dat doen we via het lokaal overleg kinderopvang en via een gemeentelijke subsidie.”

Hoewel het nieuwe kinderopvanginitiatief zo snel mogelijk de deuren wil openen, is er toch nog wat werk aan de winkel. Zo moet de vergunning van Kind & Gezin nog aangevraagd worden en moeten er nog enkele aanpassingswerken aan het gebouw gebeuren. Maar openen voor de zomervakantie, zou haalbaar moeten zijn.

Erik Vandewalle
Fanny Hendrickx, info@pinkeltjebv.be 0473 63 31 25

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio