© ATV

Poppy haalt elektrische deelscooters definitief van de weg

Antwerpen -

Het ziet er naar uit dat deelmobiliteitsbedrijf Poppy geen elektrische scooters meer ter beschikking zal stellen in Antwerpen en Brussel. In juni dit jaar had het bedrijf besloten om alle vierhonderd scooters te controleren omdat er technische problemen waren met de batterijen. Omdat er geen oplossing gevonden is, heeft Poppy nu beslist om de scooters definitief uit het aanbod te halen.

sdb

De batterijen van de scooters, gemaakt van lithium, werden regelmatig vochtig door hevige regenval. Omdat het bedrijf niet zeker was of dat risico’s met zich meebracht, besloot Poppy om de scooters tijdelijk van de baan de halen, zodat ze controles konden uitvoeren. Lithiumbatterijen kunnen namelijk snel opwarmen, wat kan leiden tot oververhitting en in het ergste geval een ontploffing van de batterij.

LEES OOK. Poppy haalt deelscooters van de baan na batterijproblemen

Nu blijkt er geen oplossing te zijn voor de technische problemen met de batterij, waardoor de elektrische scooters definitief uit het aanbod verdwijnen. Gebruikers van Poppy kregen het nieuws te horen via e-mail. “Helaas hebben we geen langetermijnoplossing voor onze bromfietsen kunnen vinden en hebben we besloten om deze service voorlopig stop te zetten”, aldus het bericht.

Hoewel Poppy geen scooters meer voorziet, blijft het aanbod wel groot. Het bedrijf heeft zo’n vijfhonderd e-steps en zevenhonderd elektrische deelwagens ter beschikking in Antwerpen. In de loop van 2022 zullen er nieuwe automodellen en voertuigen toegevoegd worden.

 

 ©  MORREC

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio