Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Foutparkeerders, roodrijders en sluikstorters gevat bij politieacties in Antwerpen

Antwerpen -

De politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Antwerpen verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden twee bestuurder gevat die hun wagen parkeerden op een plaats voorbehouden voor mindervaliden. Zes sluikstorters werden betrapt en beboet.

nelo

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West controleerde dinsdag 62 parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor mindervaliden. “Op twee plaatsen stond een wagen zonder geldige kaart, deze bestuurders mogen zich aan een fikse boete verwachten”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

“Verder negeerden vier bestuurders het verbodsbord om links af te slaan richting Lange Leemstraat vanop de Belgiëlei”, gaat Migom verder. “Vier bestuurders reden met de gsm in de hand, vijf bestuurders negeerden een verplicht te volgen rijrichting en er werden 28 parkeerovertredingen vastgesteld. Telkens werd een boete uitgeschreven.”

Tijdens een gelijkaardige actie van het VOT Oost werden zeven bestuurders opgeschreven die rondreden met de gsm in de hand. Negentien bestuurders negeerden een rood of een oranje licht.

De politie beboete ook twee bestuurders die tijdens de middagpauze in een schoolomgeving reden op een onverantwoorde en onveilige manier. Tot slot werden zes sluikstorters op heterdaad betrapt en beboet.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio