Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie vat fietsendief op gestolen step

Antwerpen, Berchem -

De wijkteams van de regio Centrum en het Orida-fietsteam hielden dinsdag heel de dag toezicht in de omgeving van de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem. Er werd gebruik gemaakt van de veiligheidscamera‘s en de camera’s van de NMBS. Tijdens de actie betrapte de politie een man met een te kleine step op het stelen van een fiets.

nelo

“Een anonieme patrouille van het fietsteam merkte een verdachte man op ter hoogte van de fietsenstalling in de Statiestraat”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “Hij kwam aangereden op een step die duidelijk te klein was. Eens aangekomen aan de fietsenstalling rukte hij hevig aan een fiets. Toen het slot loskwam, nam de verdachte de fiets en vertrok hij.”

De inspecteurs kwamen tussen. “De verdachte bleek gekend te zijn als veelpleger. Hij was in het bezit van harddrugs”, zegt Migom. Ook zijn step bleek gestolen. De man werd gearresteerd en wordt voorgeleid.

Tijdens de actie werd ook een geseinde man aangetroffen, deze werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Een illegale man met een verboden wapen werd overgedragen aan de dienst vreemdelingenzaken en opgesloten met het oog op repatriëring. Een vermoedelijke dealer met cocaïne, hasj en een weegschaal op zak werd onderschept en gearresteerd. Tot slot werd ook een sluikstorter beboet.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio