Archiefbeeld voor corona. 

Archiefbeeld voor corona. © Sinfonia Heist

Sinfonia Heist gelast Kerst-op-’t-Goor af, nieuwjaarsconcert nog wel gepland

Heist-op-den-Berg -

Concertorganisatie Sinfonia Heist heeft Kerst-op-’t-Goor afgelast. Het concert zou normaal op 19 december neerstrijken in de kerk van Heist-Goor (Heist-op-den-Berg). Het nieuwjaarsconcert van 8 januari in cc Zwaneberg staat nog wel op het programma.

Kristof Van Rompaey

Kerst-op-’t-Goor groeide de voorbije jaren uit tot een vaste traditie. “Maar helaas, het wordt weer onverwacht rustig rond de kerstperiode”, klinkt het bij Sinfonia Heist. “Annuleren was de laatste optie, maar we zijn bezorgd en nemen onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van corona tegen te gaan. We nemen zelf contact op met wie tickets heeft.”

Het nieuwjaarsconcert met Diamond Symphonic en de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans gaat op 8 januari nog wel door in cc Zwaneberg. “Naast de solisten, sopraan Joke Cromheecke en bariton François Jacobs zetten de leerlingen klassieke en hedendaagse dans van de academie hun beste beentje voor. U hoort ook het Vocaal Ensemble van de academie aan het werk. De algemene leiding is in handen van dirigent André Walschaerts.”

Het concert krijgt dit jaar een Weens tintje. Op het programma staan walsen, polka’s, marsen en meer van onder andere Johann Strauss, Franz Lehár, Edward Elgar en Robert Stolz. De muzikanten beginnen eraan om 20u. Een ticket kost 20 euro in voorverkoop.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio