De Simul-pakketten werden vorig jaar vlot verkocht. Ook dit jaar brengt De Schakel het bier uit. 

De Simul-pakketten werden vorig jaar vlot verkocht. Ook dit jaar brengt De Schakel het bier uit. © rr

Vzw De Schakel brengt opnieuw Simul-bierpakketten uit

Balen -

Vzw De Schakel in Balen, een voorziening voor mensen met een beperking, brengt net als vorig jaar een eigen bier uit met de naam Simul. Deze keer gebeurt dat in samenwerking met Huisbrouwerij de Vliet uit Geel.

Vorig jaar vielen ook bij De Schakel in Balen alle opbrengstactiviteiten weg door corona. Om toch extra inkomsten te genereren staken vier medewerkers van De Schakel de koppen bij elkaar. Samen met brouwerij De Schieve in Olmen brouwden ze een eerste bier: de Simul. Het bier viel in de smaak bij een breed publiek en er werden heel wat pakketten verkocht voor onder de kerstboom.

De vier brouwers gingen dit jaar weer aan de slag. Omdat De Schieve ondertussen is gestopt, gingen ze op zoek naar een andere brouwerij. En die werd gevonden bij Huisbrouwerij de Vliet in Geel-Ten Aard. Deze brouwerij staat bekend voor de Geelse Zeunt, de Vliet, de Spelt en de Amber. De brouwers vielen al enkele malen in de prijzen bij de World Beer Awards.

Stevig degustatiebier

Zo is er ook dit jaar een nieuwe Simul. In tegenstelling tot vorig jaar gaat het nu om een stevig degustatiebier met een alcoholgehalte van 8,5 procent. De Schakel biedt het bier aan in drie verschillende pakketten: een karton met 6 flesjes voor 15 euro, een karton met 12 flesjes voor 30 euro en een doos met 24 flesjes voor 55 euro. (mto )

De pakketten kan je bestellen via e-mail: communicatie@vzwdeschakel.be; www.vzwdeschakel.be/nieuws/simul-2021
Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio