De schilderijen zijn van Peruaanse kunstenaars en gaan allemaal over het regenwoud. 

De schilderijen zijn van Peruaanse kunstenaars en gaan allemaal over het regenwoud. © rr

Uv-licht geeft schilderijen van tentoonstelling in De Mixx extra dimensie

Herselt -

Nog tot 15 december loopt in De Mixx in Herselt een tentoonstelling met schilderijen uit Peru die te bekijken zijn met een uv-lamp.

“De schilderijen zijn te bekijken met een uv-licht, wat ze een extra dimensie geeft”, zegt Jean Paul Buijs van Picaflores, dat de tentoonstelling organiseert.

Het zijn allemaal schilderijen in Neo-Amazonische stijl. “De kunstenaars uit Peru combineren een weergave van de natuur in het regenwoud met de rijke symboliek van de indianenstammen. Hemellichamen, planten en dieren spelen er vaak een rol. Maar de schilders maken ook vaak realistische schilderijen van het regenwoud.”

Er zijn werken te zien van zestien verschillende kunstenaars.

EU-attaché

“De cultureel attaché van de EU-ambassade van Peru heeft de tentoonstelling ook bezocht met de eigenares van een bekende galerie in Brussel, die eerder een expositie van de bekende schilder Andy Warhol heeft georganiseerd. Beiden waren onder de indruk. Het bezoek heeft ertoe geleid dat er volgend jaar een tentoonstelling over de Neo-Amazonische stijl wordt georganiseerd in de galerie in Brussel”, zegt Buijs trots.

De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar de bescherming van de leefgebieden van de Nukini-stammen op de grens van Brazilië en Peru.

De tentoonstelling is dagelijks te bekijken tijdens de openingsuren van De Mixx.(ivth)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio