© Joris Herregods

Fanfare repeteert coronaveilig: “Het klinkt allemaal een beetje valser, buiten in de koude”

Borgerhout -

De muzikanten van Borgerhoutse stadsfanfare ’t Akkoord zien zich door de verstrengde coronamaatregelen opnieuw genoodzaakt om buiten te repeteren. Net zoals tijdens de vorige lockdowns doen ze dat op Spoor Oost. Al is dat niet zo evident, met dit koude herfstweer.

Elien Van Wynsberghe

Handschoenen en thermisch ondergoed moeten soelaas bieden op deze dinsdagavond. De vaste repetitieavond van fanfare ’t Akkoord. “Normaal gezien repeteren we in cultuurhuis Rataplan”, zegt dirigent en trompettist Bert Bernaerts. “Nu dat niet meer mag, zoeken we opnieuw de buitenlucht op.” Dit keer krijgen ze gezelschap van de majoretten van Majoretski, met wie de fanfare geregeld samen optreedt. “Een keer per maand repeteren we samen.”

Door het koude weer ligt de opkomst van muzikanten wat lager dan anders en zijn ze met zo’n vijftig. “Vooral de iets oudere leden zien het niet zitten om de koude te trotseren”, zegt Bernaerts. “De focus van de muzikanten ligt tijdens zo’n buitenrepetitie ook een beetje lager, maar anderzijds treden we meestal buiten op, dus is het niet zo vreemd om ook in openlucht te repeteren.”

Eigenlijk hebben vooral de instrumenten problemen met de koude. “Met onze instrumenten hebben we stemmingsproblemen. Daardoor klinkt het allemaal een beetje valser”, lacht hij. Nagenoeg alle optredens van de fanfare voor de komende weken zijn overigens geannuleerd. “Nu repeteren we vooral om onze werking te blijven garanderen, om ervoor te zorgen dat onze muzikanten elkaar kunnen blijven zien.”

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio