Wendy De Schutter, een van de initiatiefneemsters. 

Wendy De Schutter, een van de initiatiefneemsters. ©  Joren De Weerdt

Na oproep op sociale media: “Al 150 ouders in regio die samen thuisonderwijs willen organiseren”

Schilde -

Al meer dan 150 ouders uit de regio Malle-Schilde-Zoersel-Rijkevorsel willen samen thuisonderwijs geven aan hun kinderen uit de lagere school uit onvrede met de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar.

Kristin Matthyssen

Wendy De Schutter lanceerde begin deze week een oproep op sociale media gericht aan ouders die hun kinderen niet meer naar school willen sturen zolang de mondmaskerplicht geldt. Ze deed dit via de groep Geen mondmaskers voor kinderen maar ook onder meer via Ge ze van Zoersel. De moeder zowel positieve als negatieve reacties. Zo’n 150 tot 200 ouders toonden interesse om mee in een systeem te stappen om zelf samen thuisonderwijs zonder mondmaskers te organiseren.

“We zijn nog niet gestart”, reageert Wendy. “Het enige dat ik kan meegeven is dat er zeer veel interesse is van ouders uit de lagere school om hieraan samen te werken. Kinderen moeten kunnen leren in een veilige omgeving met de nodige aandacht voor hun welzijn en mentale gezondheid. Momenteel kunnen of willen veel scholen dit niet aanbieden, omdat ze louter de opgelegde regeltjes volgen”, zegt Wendy. “Wij gaan daar niet mee akkoord en vinden dat de scholen moeten opkomen voor de rechten van hun leerlingen. Zelfs een dame van het CLB gaf mij hierin gelijk.”

Wendy slaat nu samen met de andere ouders de handen in elkaar. “Om samen iets moois te creëren en onze kinderen buiten de vooropgestelde leerstof ook de nodige inzichten, waarden, kritisch denken en verbinding met elkaar en met de natuur mee te geven”, laat ze weten. “Het opstarten zelf vergt wat tijd uiteraard. We doen momenteel opzoekwerk om alles correct te laten verlopen. De ouders die hieraan meewerken hebben hun eigen kinderen al thuisgehouden. Ze laten ze intussen wel verder de leerstof volgen die ze moeten kennen voor hun leeftijdsgroep.”

Volgens de initiatiefneemster zijn weinig ouders bereid om hierover in de pers te getuigen. “Voor de publiciteit moeten we het niet doen, want er is interesse genoeg.”

Vastgoed

Jobs in de regio