© Guy Delforge

Toegangsweg d’Ursel helemaal vernieuwd

Hingene -

In het kasteeldomein d’Ursel in Hingene wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de toegangsweg vanuit de Edmond Vleminckxstraat.

In het kader van het toeristisch hefboomproject Van Steen tot Steen langs de Schelde investeren Toerisme Vlaanderen en de Provincie Antwerpen in de herinrichting van de zijingang en de omgeving van Het Laathof, deel van Centrum voor Jeugdtoerisme vzw.

“De oude dolomietverharding zat vol met putten en het wegdek was niet meer bestand tegen het dienstverkeer”, zegt directeur Koen de Vlieger. “Bij hevige regenval stroomde al het water bovendien in de richting van Het Laathof, dat meerdere keren per jaar onder water kwam te staan. De nieuwe inrit wordt uitgevoerd in beige beton en krijgt ruime goten die het hemelwater afleiden naar de walgracht.”

De personeelsparking naast Het Laathof wordt aangelegd met waterdoorlatende betonstraatstenen. “We maken van de gelegenheid gebruik om een elektriciteitskast voor evenementen te plaatsen en om de dakgoten van het Laathof af te koppelen van het rioleringsnetwerk. Ook dat hemelwater wordt dus binnenkort gebufferd in de walgracht.”

Aannemer Stoop Projects uit Beveren startte de werken begin oktober, binnen enkele weken zijn ze achter de rug.  (gdb)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio