©  BELGA

Bernd Storck wordt de nieuwe coach van Genk

KRC Genk heeft de Duitser Bernd Storck aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Hij heeft een contract getekend voor onbepaalde duur en volgt de recent ontslagen John van den Brom op.

Vincent Van Genechten

Bernd Storck is 58 jaar en gewezen centrale verdediger bij VFL Bochum en vooral Borussia Dortmund. Hij was assistent-trainer bij Hertha BSC, VFL Wolfsburg, Partizan Belgrado en Borussia Dortmund. Daarna trainde hij de beloften van Kazachstan, Olympiakos en Hongarije om daar dan bondscoach te worden. Hij leidde de Hongaarse nationale ploeg op het EK van 2016.

Als clubcoach maakte hij in ons land indruk bij Moeskroen en Cercle Brugge, die hij beiden nog uit een verloren positie haalde.

“Bernd Storck weet als coach snel zijn stempel op een elftal te drukken, en staat voor herkenbaar, dynamisch voetbal”, klinkt het. “Hij was eerder al een paar keer kandidaat om trainer van onze club te worden, maar nu is het tot een akkoord gekomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ontslag van John van den Brom kwam een dag na het 1-1 gelijkspel op het veld van KV Mechelen, dat lange tijd met een man minder speelde. In het klassement is Genk na zeventien speeldagen slechts achtste met 22 punten.

Donderdag kan de club zich wel verzekeren van Europese overwintering. Mits winst thuis tegen Rapid Wenen kan Genk mogelijk nog doorstoten in de Europa League. Komende zondag speelt Genk in zijn eerste competitiematch met Storck op het veld van AA Gent.

MEER OVER KRC Genk

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL