© ATV

Luide knal na misgelopen experiment op Campus Groenenborger (UAntwerpen): “Niemand raakte gewond”

Antwerpen -

Campus Groenenborger van Universiteit Antwerpen is dinsdagnamiddag opgeschrikt door een luide knal. De explosie was het gevolg van een misgelopen experiment bij wetenschappelijk onderzoek. De brandweer kwam uit voorzorg massaal ter plaatse. Niemand raakte gewond.

nelo

Het incident gebeurde rond 16.15u in een labo op de zevende verdieping van gebouw V. “Wetenschappers van Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen voerden voor wetenschappelijk onderzoek een experiment uit in een trekkast”, vertelt Peter De Meyer, woordvoerder van UAntwerpen. “Zo’n kast is bedoeld om de wetenschappers te beschermen tegen schadelijke dampen.”

“Tijdens het experiment ontstond een onverwachte chemische reactie die zich uitte in een grote knal, gevolgd door enkele kleine knallen”, gaat De Meyer verder. “De schade bleef gelukkig beperkt tot de trekkast. Niemand raakte gewond.”

Bij de ontploffing kwam een explosief poeder vrij dat op de vloer belandde. De brandweer kwam uit voorzorg massaal ter plaatse om de stof te neutraliseren. Het volledige gebouw werd geëvacueerd. “De evacuatie is vlot en rustig verlopen. Na vijftien minuten mocht iedereen terug naar binnen. Enkel de zevende verdieping blijft voorlopig afgesloten om te ventileren.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio