Lore Krols kookt voor Talloor eenvoudige gerechten, zoals vidé of pasta. 

Lore Krols kookt voor Talloor eenvoudige gerechten, zoals vidé of pasta. © Ronny van den Ackerveken

Lore deelt haar kookkunsten met dagverse en huisbereide afhaalgerechten

Hoogstraten -

Voor wie weinig tijd of zin heeft om te koken, biedt Lore Krols uit Hoogstraten een oplossing. Onder de naam Talloor bereidt ze drie dagen per week eenvoudige gerechten in haar keuken. Die kunnen dezelfde dag afgehaald worden om na even opwarmen de honger te stillen.

Ronny van den Ackerveken

Voor de 30-jarige Lore betekent Talloor een carièreswitch. “Ik heb vroeger op de personeelsafdeling van een bedrijf gewerkt. Daar ben ik mee gestopt en heb intussen ook een kindje gekregen. Bij ons werd er vaak gekookt met ingrediënten van Hello Fresh, maar ik zei tegen mijn man dat het toch gemakkelijk zou zijn als die gerechten al klaar waren in plaats van dat je eerst nog aan de slag moet. Zo is het idee ontstaan om zelf vers bereide maaltijden te maken die mensen kunnen afhalen en enkel nog moeten opwarmen in de oven.”

“Voor de naam mijn onderneming zocht ik iets waar niet mijn eigen naam in zat. Mijn man stelde Talloor voor, want iedereen heeft graag een talloor vol eten. Pas toen iemand opmerkte dat het goed gevonden was om mijn naam in de tweede lettergreep van Talloor te verwerken, realiseerde ik me dat ik toch niet helemaal in mijn opzet was geslaagd. Het is nu zo, ik ga het niet meer veranderen”, zegt Lore Krols.

Drie dagen per week is Lore in haar keuken aan het werk voor Talloor.

Drie dagen per week is Lore in haar keuken aan het werk voor Talloor. © ram

Beter dan verwacht

Bestellen bij Talloor kan tot een dag voor de afhaling. “Ik koop alle ingrediënten ’s ochtends aan en ga er dezelfde dag mee aan het werk in de keuken. Het is niet de bedoeling om restaurants te evenaren, ik maak gewoon elke week drie eenvoudige gerechten. Deze week bestaat de keuze uit vidé met frieten, een ovenschotel met zalm en spinazie of een vegetarische pasta met broccoli. Volgende week zijn het drie andere gerechten.”

“Ik wil met dit concept een gat dat er nog was voor afhaalmaaltijden in te vullen. Bij de start rekende ik op vijftien porties per week, maar het loopt beter dan verwacht. De reacties zijn positief, vrienden zeggen dat ik er al eerder mee had moeten beginnen. Ik combineer Talloor nu met een halftijdse job in een kapsalon. Als het goed blijft lopen, komen er waarschijnlijk meer dan drie afhaaldagen per week. Omdat de vraag kwam of ik ook voor kerstavond iets wilde doen, heb ik een kerstmenu met voorgerecht, hoofdschotel en dessert bedacht”, vertelt Lore Krols.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio