Ria Smlits in haar pop-upwinkel. 

Ria Smlits in haar pop-upwinkel. © w&f

Pop-upwinkel vol met comfortkussens voor honden en katten

Kalmthout -

Ria Smits ontwikkelt kussens voor honden en katten, die er na enkele wasbeurten nog altijd als nieuw uitzien. Die comfortkussens prijken tot 29 januari in haar pop-upwinkel.

In haar winkeltje in de Spreeuwstraat in Nieuwmoer puilt het uit van kleurrijke kussens in verschillende maten en kleuren. Je hebt immers grote en kleinere honden.

Het is de eerste keer dat Ria Smits uitpakt met deze Pettersen comfortkussens. “Dat ze nu in de pop-upwinkel liggen is eigenlijk het eindresultaat van een stukje ergernis. Zelf heb ik hier vijf honden en een kat rondlopen en dus kocht ik in het verleden geregeld kussens voor hen. Maar na een tijdje begonnen die te ruiken en na enkele wasbeurten was het beste er al af. Dat ergerde me en dus ging ik op zoek naar een steviger alternatief”, legt de Nieuwmoerse uit.

Na lang zoeken vond Ria Smits uiteindelijk een stof, die beantwoordde aan haar verwachtingen. Het was een groeiproces dat uiteindelijk resulteerde in het Pettersen comfortkussen.

De naam Pettersen verwijst naar de oma van Ria Smlits.

De naam Pettersen verwijst naar de oma van Ria Smlits. © w&f

Ria Smlts: “ Leikny Bergliot Pettersen is de naam van mijn grootmoeder. Op haar 19de emigreerde ze vanuit Noorwegen naar Antwerpen, waar ze als gouvernante werkte bij de Noorse consul. Ze was een fascinerende persoonlijkheid en had een groot hart voor dieren. Het comfortkussen noem ik als eerbetoon naar haar.”

De pop-upwinkel is open op woensdag en zaterdag van 14u tot 17u.

Info : www.pettersen.be (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio