Schepen van Lokale Economie Hilde Van der Poorten en expert lokale economie Wouter De Clercq met de P-bon.  

Schepen van Lokale Economie Hilde Van der Poorten en expert lokale economie Wouter De Clercq met de P-bon.  © Guy Delforge

Handelaars en gemeente maken pot met 15.000 euro aan P-bons voor eindejaarsactie

PUURS-SINT-AMANDS -

UNIZO Puurs-Sint-Amands organiseert al jarenlang een eindejaarsactie. Daarbij krijgt elke winkelende klant een lotje waarmee die prijzen kant winnen. Om de lokale handel extra te ondersteunen, zet het gemeentebestuur net als vorig jaar mee de schouders onder deze actie. Daardoor kunnen alle handelaars gratis deelnemen.

Guy Delforge

Dit jaar maakte het gemeentebestuur voor de tweede keer een tienpuntenplan om lokale ondernemers te ondersteunen. Dat plan omvat onder meer vermindering van de algemene bedrijfsbelasting, huurvermindering voor concessiehouders en gedeeltelijke vrijstelling van standgeld. Het doorstartpromobudget werd gebruikt voor bestickering, voor advertenties in print en op sociale media en voor een promofilm op de regionale televisie.

 

Verhoogde prijzenpot

“Nu het tienpuntenplan zo goed als afgevinkt is, blijven we uitkijken naar mogelijke opportuniteiten om onze lokale economie ook in de wintermaanden te ondersteunen,“ zegt schepen van Lokale Economie Hilde Van der Poorten (CD&V). “Zo kwam al snel het idee om net zoals vorig jaar alle handels- en horecazaken gratis te laten deelnemen aan de eindejaarsactie. Bovendien verhogen we de prijzenpot voor het tweede jaar op rij naar 15.000 euro om het shoppen in onze gemeente nog aantrekkelijker te maken. Het volledige prijzengeld wordt in digitale P-bonnen uitbetaald zodat dit bedrag weer bij onze lokale ondernemers terechtkomt.”

De lokale afdeling van UNIZO was direct gewonnen voor een herhaling van vorig jaar. “We

 

werken al jaren goed samen met de gemeente en zijn blij dat we de gezamenlijke formule ook dit jaar kunnen hanteren,” zegt UNIZO-voorzitter Wim Cools. “Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, namelijk dat mensen massaal blijven winkelhieren, ook in de eindejaarsperiode.”

De eindejaarsactie in Puurs-Sint-Amands loopt vanaf 11 december tot eind van het jaar. Ingevulde lotjes kun je tot en met 11 januari in elke woonkern in een bus deponeren. De trekking is midden januari.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio