Vanessa en Kris openen woensdag de deuren van Green Onions. 

Vanessa en Kris openen woensdag de deuren van Green Onions. © Filip Spoelders

Nieuwe foodbar opent aan Liersesteenweg: “Tijd om als koppel in ons eigen project te stappen”

Mortsel -

Foodbar Green Onions van Kris Maes en Vanessa Vermeulen opent woensdag aan de Liersesteenweg in Mortsel. Het Edegemse echtpaar stapt met veel ervaring en vooral veel passie in een eigen horecaproject.

Filip Spoelders

De foodbar bevindt zich in het pand waar tot voor kort Chinees restaurant Foek Kong zat. Met als buur café BAS zullen beide horecazaken zeker voor een bruisende sfeer zorgen op dit deel van de Mortselse invalsweg.

Voor Kris en Vanessa is het de eerste maal dat ze voor eigen rekening een zaak openen. “Ik heb vier jaar in De Kleine Zavel in Antwerpen en achttien jaar in La Rosa in Edegem gewerkt. Vanessa stond veertien jaar in het voormalige Antwerpse Funky Soul Potato en werkt twaalf jaar bij Fitopia in Edegem. We zijn 26 jaar samen en toen dit pand leeg kwam te staan, vonden we het tijd om een eigen project uit de grond te stampen”, vertelt Kris.

Spelletjes

Terwijl Vanessa de open keuken voor zich neemt, ontvangt Kris de gasten. “Ik zie graag mensen waardoor Green Onions toegankelijk moet zijn voor iedereen, voor een koffie tot lekkere hapjes aan eerlijke prijzen. Van mij mogen de gasten hun smartphone hier even wegsteken en genieten van de rust of een babbel. Ook zal ik in de zaak enkele gezelschapsspelletjes, zoals een chapeau en een pietjesbak, leggen zodat de klanten samen kunnen spelen.”

Het interieur kreeg een grondige opknapbeurt en werd omgevormd tot een gezellige en warme ruimte. Ook over de naam is natuurlijk nagedacht. “De single Green Onions van Booker T. & the MG’s was het eerste liedje dat ik kocht. In De Kleine Zavel werd in de keuken ook steeds gezegd: ‘Put some green on top’. Dit wou zeggen: werk het gerecht af met wat groen. De titel van het liedje en deze slogan heb ik naar onze foodbar gebracht.”

Jacket Potatoes

Vanessa zal in de keuken kleine gerechten maken zoals taco cups en Jacket Potatoes voor de grotere honger. “Het is een beperkte kaart die aangevuld wordt met suggesties. We beloven verfijnd eten. De spiering voor de broodjes met varkensreepjes garen we bijvoorbeeld zelf terwijl het broodje veggie op basis van knolselder is. De wijnen selecteerde ik zorgvuldig”, besluit Kris.

Green Onions aan de Liersesteenweg 189 start woensdag om 12u. Nadien is het geopend van woensdag tot en met vrijdag van 12 tot 22 uur en op zaterdag en zondag vanaf 14u. 

Vastgoed

Jobs in de regio