Maak eens een mede-Ranstenaar blij met een kerstkaart.  

Maak eens een mede-Ranstenaar blij met een kerstkaart.  © rr 

Wensbussen waarin je eindejaarskaart kan droppen voor dorpsgenoten

Ranst -

Verspreid over de gemeente Ranst staan er twaalf wensbussen waarin Ranstenaren eindejaarskaarten kunnen posten voor medeburgers in een kwetsbare situatie.

In 2020 is het netwerk Vrije tijd voor iedereen in Ranst opgestart. Het lokaal netwerk is een samenwerking tussen de gemeentelijke afdelingen Vrije tijd en zorg en Welzijn, Wereld-Delen en ervaringsdeskundigen en wil participatiedrempels op het vlak van cultuur-, jeugdwerk- en sport wegwerken voor personen in armoede. Omdat de impact van de coronapandemie groot is, in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen, zorgde het netwerk al voor verschillende fijne initiatieven zoals het verdelen van pretpakketten voor een 100-tal Ranstenaren uit deze doelgroep, een fotozoektocht, een zomerpakket met het vrijetijdsaanbod op maat van gezinnen, een busuitstap rond vrije tijd voor senioren in een kwetsbare situatie en een wenskaartenactie.

Na het grote succes van de wenskaartenactie in 2020 herneemt het netwerk deze actie in 2021. Verspreid over de gemeente staan er twaalf wensbussen waarin Ranstenaren eindejaarskaarten met een mooie wens of boodschap kunnen posten. De kaarten worden verdeeld zodat mensen die een extra steuntje kunnen gebruiken ook hartverwarmende eindejaarswensen ontvangen.

De kaartjes (max. A5-formaat) kan je in de bussen steken in een ongeadresseerde enveloppe (met postzegel, indien mogelijk), van 8 december 2021 tot en met 8 januari 2022. Je mag jezelf ook creatief laten gaan en zelf een wenskaart maken.

Alle info op de wensbussen en op https://www.ranst.be/wenskaart.  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio