In het stalletje hangen foto’s van lichtbrengers en ontvangers. 

In het stalletje hangen foto’s van lichtbrengers en ontvangers. © rr

Een stalletje met een oproep: “Zet de lichtbrengers in de schijnwerpers”

Olen -

Vlak voor de Sint-Martinuskerk in Olen-Centrum staat een klein stalletje met een tekstbord en foto’s aan de wanden. Het parochieteam wil er een oproep mee lanceren in deze advent- en kersttijd. “Het zou mooi zijn als we de lichtbrengers in deze periode zelf in de schijnwerpers kunnen plaatsen”, zegt diaken Cis Marinus.

Marc Peeters

De donkere dagen voor Kerstmis komen er stilaan aan. “Voor een groot aantal mensen heerst er duisternis in hun leven”, meent Cis Marinus. “Zieken, armen, mensen die leven met een groot verdriet, mensen die kampen met grote problemen, eenzamen, daklozen, slachtoffers van de watersnood.”

Daar tegenover staan er volgens de diaken ook mensen klaar die hun best doen om licht te brengen bij de anderen “Dat kunnen familieleden zijn, vrienden, vrijwilligers, mantelzorgers, verpleegkundigen, dokters of leerkrachten. De Sint-Martinusparochie roept op om zulke lichtbrengers in deze advent- en kerstperiode zelf eens extra in de schijnwerpers te zetten.

Om dat te doen heeft Cis een derde opsomming met mogelijkheden klaar. “Een helpende hand, een werpkusje, iets lekker bakken, een kaarsje branden of een bloemetje afgeven bijvoorbeeld. Een heel eenvoudige manier is iemand verrassen met een kaartje. De Sint-Martinusparochie heeft kaartjes ontworpen en die worden na elke weekendviering ter beschikking gesteld van de kerkgangers in Olen-Centrum.

 

 © rr

Er staat de volgende tekst op: “Hallo! Met dit kaartje zet ik jou in deze donkere dagen heel graag een keer in het licht. Ik doe dat voor jou omdat … (zelf in te vullen). Groetjes van …” Inmiddels werden al ruim zevenhonderd kaartjes verspreid, zelfs na een uitvaartdienst. “We hopen van harte dat al die mensen in de loop van deze en de komende dagen zo’n lichtkaartje aan iemand zullen bezorgen.”

Het parochieteam van Sint-Martinus blijft daarmee inzetten op verbindende projecten. Eerder dit jaar werden mensen uitgenodigd om kruisjes te komen ophangen aan de kerk om er zo hun zorgen achter te laten. Rond Pinksteren was er een oproep om met kaarsjes dank u te zeggen tegen mensen en organisaties.

De eerste communicanten en de vormelingen van de Sint-Martinusparochie werden alvast opgeroepen om mee te doen. Wanneer ze op één of andere wijze licht brengen bij iemand of een goede daad stellen voor iemand of voor een organisatie, wordt er in de kerstboom in de kerk een kerstbal opgehangen.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio