Het Huis van de Mechelaar in Mechelen. 

Het Huis van de Mechelaar in Mechelen. © Patrick Hattori

Stad ontvangt certificaat van ‘Baanbrekende Werkgever’ voor inzet op telewerken

Mechelen

De stad Mechelen en zo’n vijftig andere bedrijven hebben het certificaat van ‘Baanbrekende Werkgever’ ontvangen. De organisaties krijgen het certificaat omdat ze zich inzetten voor de werkplek van de toekomst, bijvoorbeeld op het vlak van thuiswerk. 

“Ook voor de start van de coronacrisis maakten we al occasioneel gebruik van telewerk”, zegt Algemeen Directeur Erik Laga. “Maar corona zorgde voor een stroomversnelling. Het denken rond plaats- en tijdsonafhankelijk werken is in korte tijd erg geëvolueerd. Telewerk is intussen structureel ingebed in onze werking en de prikklok is op heel wat diensten verleden tijd.”

“Als stad vinden wij het belangrijk om aan de kar te trekken. De uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken, willen we vertalen naar een uitgewerkt beleid waarin de werknemers en hun behoeften centraal staan”, aldus schepen van Personeel Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “We willen het goede voorbeeld geven en andere ondernemingen stimuleren om in te zetten op hybride werken en nieuwe mobiliteit.”

In totaal telt de stad Mechelen zo’n 1.100 medewerkers. (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio