Het geld kwam even op de rekening van de Bonheidenaar terecht, maar werd snel weer afgehaald aan een bankautomaat 

Het geld kwam even op de rekening van de Bonheidenaar terecht, maar werd snel weer afgehaald aan een bankautomaat ©  MARC HERREMANS

Gestolen geld komt op rekening van jonge Bonheidenaar terecht: straf met uitstel

Bonheiden -

De strafrechter in Mechelen heeft A.V. (24) uit Bonheiden veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel. De man had zijn bankrekening ter beschikking gesteld van een phishingbende. Die had 8.000 euro van een rekening gehaald en het even geparkeerd op de rekening van A.V.

Twee jaar geleden was een 73-jarige vrouw het slachtoffer van een phishingbende. Ze had een mail gekregen waarvan ze dacht dat die van haar bank kwam. In werkelijkheid ging het om een vervalste site en gaf ze daar informatie op in, zodat oplichters haar rekening konden plunderen. In totaal ging er 8.000 euro van haar rekening.

Wie er achter de phishingpraktijken zat, is niet duidelijk, maar uit het onderzoek bleek wel dat het geld op de rekening van A.V. uit Bonheiden terechtkwam. “Een maand voor de oplichting had de man een nieuwe rekening geopend. Dat die diende om alleen maar zijn zakgeld op te storten, lijkt ons weinig geloofwaardig. Voor ons is het duidelijk dat meneer V. als geldezel voor de phishingbende fungeerde”, zei de openbare aanklager.

De Bonheidenaar ontkende zijn betrokkenheid bij de feiten. “Ik was mijn bankkaart kwijtgespeeld en blijkbaar is de kaart in handen gekomen van mensen met slechte bedoelingen”, probeerde hij de rechter de overtuigen. Die vond echter dat de feiten voldoende bewezen waren, temeer omdat het gestolen geld heel snel weer van de rekening verdween en de zogenaamde cashers in het bezit moeten zijn geweest van de pincode van de bankkaart.(tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio