© Bart Van den Langenbergh

Caféklant krijgt glas in gezicht tijdens ruzie

Herentals

Een ruzie in een café in Herentals liep twee jaar geleden zo zwaar uit de hand dat een bezoeker een glas in zijn gezicht kreeg. De man die de slag uitdeelde, riskeert een veroordeling.

N.L. (32) uit Herentals verscheen voor de rechter voor het uitdelen van slagen en verwondingen aan een bezoeker van café Bar Bier op de Bovenrij in Herentals. “Het slachtoffer ging op 23 november 2019 naar de uitgang en botste op de beklaagde”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck. “De man kreeg een slag in zijn gezicht met een glas en raakte ernstig gewond. Het is positief dat de schade intussen onderling geregeld is. Maar iemand met een glas in het gezicht slaan, is wel heel serieus.”

L. riskeert een celstraf van tien maanden met uitstel en een boete. In 2019 kreeg hij al een werkstraf van 180 uren voor drugsfeiten. Zijn advocaat hoopte op opschorting van straf. “Een discussie in het café is fout afgelopen. Na de feiten heeft hij gebeld met de familie van het slachtoffer om zijn spijt te betuigen. De schadevergoeding is ook al betaald”, luidde het. Vonnis op 4 januari. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio