Mals Mandje, apero. 

Mals Mandje, apero. ©  gemeente malle

Dubbel feest met eindejaarsedities Mals Mandje

Malle -

De zoektocht naar eindejaarsgeschenken lijkt dit jaar makkelijker dan ooit. De gemeente Malle pakt namelijk uit met twee eindejaarsedities van het Mals mandje, een geschenkverpakking vol lokale en duurzame lekkernijen. Je kan kiezen uit een editie om te aperitieven of een editie voor de zoete zonde.

Kristin Matthyssen

“Een moeilijke keuze? Dan haal je gewoon een exemplaar van beide feestedities in huis”, lacht Dries Van Dyck (DBM), schepen voor lokale economie en toerisme.

Het toerismekantoor steekt het Mals mandje elk jaar in december in een feestelijk jasje. Een succesformule, zo blijkt uit de verkoopcijfers. De voorbije jaren gingen de feestedities van het Mals mandje vlot over de toonbank. “We hopen dat de verkoop ook dit jaar weer een succes wordt, want ditmaal hebben we zelfs twee feestedities in de aanbieding”, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM). “Liefhebbers van een lekker aperitief zullen instant gelukkig worden van de apero-versie, terwijl zoetekauwen sowieso zullen smelten voor de zoete zonde-editie.”

In de apero-versie van het Mals mandje vind je een fles Westmalle Extra (75 cl), een gedroogde worst met Westmalle Tripel van Slagerij De Tram, studentenhaver van Defo, tomato basilico spread en mini grissini van Lekker Puur en een aperitiefschaaltje van Witgertklei, afgewerkt met granietglazuur van Atelier 16 West.

Mals Mandje, zoet zone. 

Mals Mandje, zoet zone. ©  gemeente malle

In de zoete zonde-versie steekt dan weer biologische noorderlichtthee van Tea Tub, een sapje van blauwe bes en appel plus confituur van ‘t Gijsbemdenhof, een chocomelkstick en chocoladereep van De Chocolaterie, een gedroogde bessenmix van Defo en winterse koekjes van ‘The baking stories of Alex’. “Bovendien sla je sowieso twee vliegen in één klap bij de aankoop van zo’n Mals mandje”, merkt Dries Van Dyck, schepen voor lokale economie op. “Je scoort niet alleen gegarandeerd met een lekker eindejaarscadeau, maar steunt tegelijk onze lokale ondernemers in Malle.”

Een feesteditie van het Mals mandje kost 25 euro en is vanaf nu tot 31 januari 2022 enkel te verkrijgen in het toerismekantoor, Antwerpsesteenweg 246. Reserveren is niet nodig, tenzij je een grote bestelling wil plaatsen. Dat kan je doen via www.toerisme-malle.be/mals-mandje of toerisme@malle.be.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio