Peter Gevers toont het litteken dat een blijvende herinnering aan zijn driedubbele open beenbreuk is. 

Peter Gevers toont het litteken dat een blijvende herinnering aan zijn driedubbele open beenbreuk is. ©  Guy Van Nieuwenhuysen

‘Gevaarlijkste plekje van Turnhout’ wordt veiliger gemaakt

Turnhout -

Een team van de stedelijke technische dienst legt de inrit naar het Brepolsplein in de Otterstraat opnieuw aan. Peter Gevers is gelukkig. Een halfjaar geleden brak hij er zijn been.

Volgens de statistieken is het kruispunt van de ring en de Graatakker het gevaarlijkste punt van Turnhout. Als er niets meer misgaat, worden daar vrijdag de nieuwe verkeerslichten in gebruik genomen en is het kruispunt voortaan conflictvrij.

Voor menig Turnhoutenaar ligt het gevaarlijkste plekje echter ergens anders. Voor hen is dat de inrit naar het Brepolsplein in de Otterstraat. Het aantal mensen dat er op de gladde boordsteen van de stoep is uitgegleden, is niet meer te tellen.

Peter Gevers overkwam hetzelfde op 17 mei. Toen hij op weg was naar zijn werk in de stedelijke academie, ging hij met zijn fiets onderuit op de gladde natuursteen. Hij brak zijn been op drie plaatsen. Het bot stak door het vlees. Tot 1 september revalideerde Peter thuis. Ondertussen is hij weer aan het werk, maar helemaal genezen doet het been niet. “Een uur of twee voor het begint te regenen, voel ik de pijn. Net een heleboel naalden die in mijn been prikken.”

Dinsdagochtend arriveerde een team stratenmakers. “Ze gaan de rijweg op die plaats wat ophogen, zodat deze gelijk ligt met de boordsteen van de stoep”, weet Peter Gevers. “Ik ben hier erg blij mee, want ik passeer hier dagelijks. Ik ben dan wel extra voorzichtig op die plaats, een ongeluk schuilt toch in een klein hoekje.” (gvn)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio