©  Dirk Vertommen

Voorwaardelijke straf voor man die zegt dat hij van de Marokkaanse FBI is

Mechelen -

De correctionele rechtbank heeft een 39-jarige man veroordeeld tot twee jaar cel met probatie-uitstel voor een reeks misdrijven. Zo was hij betrokken bij een inbraak en afpersing. Bij dat laatste feit gaf de man zich zelfs uit als lid van de Marokkaanse FBI.

A.E. is 39 jaar en bracht ondertussen al zeventien jaar in de gevangenis door. Ook deze keer stond hij voor een waslijst aan feiten voor de strafrechter. In april van vorig jaar werd hij opgepakt na een inbraakpoging in café Maroon in Mechelen. De man had getracht om via het kelderluik binnen te dringen, maar vluchtte weg toen het inbraakalarm in werking trad. A. werd door de politie aangetroffen tussen de struiken en het terrasmeubilair. De man zelf ontkende de feiten en zei dat hij op het terras in slaap was gevallen.

Ook de afpersing van een persoon in Mechelen ontkende hij. Volgens het Openbaar Ministerie had hij zich uitgegeven als lid van de Marokkaanse FBI en dwong een man om geld te overhandigen omdat anders diens auto in beslag zou worden genomen. A. zelf zei dat het slachtoffer hem uit eigen beweging geld had toegestopt.

De diefstal van een portie zalm in de Carrefour Express op de Veemarkt gaf de dertiger wel toe. A.E. zei dat hij verslaafd was aan alcohol en drugs en vroeg aan de rechtbank een voorwaardelijke straf. Die straf kreeg hij ook. De man moet zich wel laten behandelen voor zijn verslavingsproblematiek. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio