De Lierse voetbalterreinen komen naast de ring te liggen. 

De Lierse voetbalterreinen komen naast de ring te liggen. © Filip Spoelders

Eerste werken voor ontwikkeling Hoge Velden komen eindelijk dichterbij

Lier -

Na tientallen jaren van voorbereiden, plannen opmaken, onteigenen en overleggen, lijken de echte werken voor de ontwikkeling van het terrein Hoge Velden in Lier nu toch in aantocht. Als alles volgens plan blijft verlopen, zal voor de zomer van 2022 de schop in de grond gaan voor de aanleg van een voetbalsite.

Filip Spoelders

Het openbaar onderzoek voor de aanleg van de wegenis en het aanleggen van een bufferbekken op Hoge Velden naast de Lierse ring, is afgerond. Nu is het wachten op de resultaten van de mogelijke bezwaren. Maar als de vergunning wordt afgeleverd, zullen de werken snel van start gaan.

“Het gaat om de aanleg van de wegen op de site met de op- en afritten voor het complex. We hadden gehoopt om in het voorjaar de werken aan te vatten, maar corona zorgt wel degelijk voor vertraging. Toch gaan we ervan uit dat voor het bouwverlof van 2022 kan gestart worden met de aanleg van de wegen. De andere werken kunnen daar mooi op volgen”, vertelt sportschepen Ivo Andries (Open Vld).

Lierse ploegen

Deze andere werken zijn de aanleg van zes voetbalvelden, waarvan twee kunstgrasvelden, die gebruikt kunnen worden door Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen. “De gesprekken met beide ploegen over het gebruik en de invulling zijn ver gevorderd. Afhankelijk van de toekomstige bezettingsgraad zullen nog andere Lierse caféploegen deze velden kunnen gebruiken. Het is het opzet om zo veel mogelijk ploegen uit Lier op Hoge Velden te laten spelen.” (fisp)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio